Музика, що поруч: Фестивалі Sziget та Volt

Опубліковано:

Фестиваль Sziget

У далекому 1993 році у сусідній Угорщині прямо посеред столиці Будапешт на острові тамтешні активісти організували перший Sziget. Тоді, навіть на самому початку  насолодитися музикою приїжджають 40-50 тисячі осіб. Через роки фестиваль став одним  із наймасштабніших та найзахоплюючих фестивалів у всьому світі щорічно приїжджають у десять разів більше меломанів, ніж на початку. І все це  для того, щоб насолодитися захоплюючою атмосферою, яку створюю організатори протягом усього року. Тому і не дивно, що усі останні роки захід отримує нагороди за “найкращий музичний фестиваль”.

В середині серпня Будапешт заполоняють сотні тисяч меломанів, які прибувають з усіх куточків світу, щоб поринути у світ музики, який дарує Sziget. Цього року музика заполонить центр угорської столиці аж на цілий тиждень – з 10 по 17 серпня. Протягом цих усіх семи днів відвідувачі фестивалю Sziget -2015 можна ознайомитися з дуже широким спектром музики, тому кожен із поціновувачів знайде саме те що йому прийдеться до вподоби. Окрім музики відбуваються численні культурні заходи, включаючи перегляди кінофільмів, спортивні змагання, художні виставки та галереї, театральні та циркові вистави, дискусійні клуби, мовні школи, дитячі програми, розіграші призів, благодійні акції і т.д.

Цьогорічний фестиваль Sziget – 2015 обіцяє бути цікавим та насиченим на різноманітні неймовірні атракції та виступи світових знаменитостей. З кожним роком музичний лайн-ап фестивалю посилюється, тому цього року обов'язково варто поїхати, щоб побачити та почути в живу таких легендарних артистів, як: Robbie Williams, Apollonia, Florence and the Machine, Gentleman & The Evolution, Jungle, Future Islands, alt-J, Gogol Bordello, SBTRKT, Tyler The Creator, DakhaBrakha, ENTER SHIKARI, Infected Mushroom та багато інших відомих та не дуже музикантів.

Найголовніще питання, яке, напевно зацікавило усіх, хто планує потрапити на цей неймовірний захід – це вартість квитків на фестиваль Sziget -2015. А ціни ось такі:

  1. Тижневий квиток – 249€

2)5-денний квиток –

3)Одноденний квиток –

4)Квиток – – 30

 

Фестиваль VOLT.

            Другий по значимості та розмаху музичний фестиваль в Угорщині називається VOLT,  розташований у місті Шопронь, одному з найкрасивіших угорських міст. Крім того це й ще улюблений туристичний куточок Угорщини із автентичними пабами, тавернами і ресторанами. Примітним є також і те, що місце розташування мущичного майданчику знаходиться недалеко від угорсько-австрійського кордону, всього в 60 км від Відня і 80 км від Братислави.

            За роки існування VOLT зарекомендував себе, як один із кращих музичних фестивалів, не лише країни, а й усього материку. Кожного року сюди приїжджають близько 100 000 шанувальників з усіх куточків світу, та організаторам всеж-таки вдалося зберегти особливу “сімейну” атмосферу музичного свята. Це місце для зустрічей відкритої та драйвової молоді, яка просто обожнює музику.

            Цього літа на усіх шанувальників якісного звуку та музики VOLT – 2015 відкриває свої “двері” на 4 дні – 1 – 4 липня. Варто також зауважити, що це вже 22-й за рахунком фестиваль, впродовж усіх цих років він навіть сформував свої особливі традиції. Захід з гордістю представляє міжнародних зірок в декількох жанрах, починаючи від поп/ рок на альтернативну, металу, фолку / джазу світу, або електроніки  Музикантів можна почути з усіх куточків, оскільки у їхньому володінні аж 10 спеціально облаштованих музичних сцен.  

Цьогорічний фестиваль VOLT-2015 обіцяє бути цікавим та насиченим на різноманітні неймовірні атракції та виступи світових знаменитостей. З кожним роком музичний лайн-ап фестивалю посилюється, тому цього року обов'язково варто поїхати, щоб побачити та почути в живу таких легендарних артистів, як: David Guetta, Rise Against, Fatboy Slim, Motörhead, Nouvelle Vague, Bastille, Parov Stelar, Parkway Drive, Tiga, John Newman та багато інших відомих та не дуже музикантів.

Скільки ж коштує таке задоволення, одразу виникає питання усіх, у кого загорілися очі та вони запалали ідеєю поринути разом із десятками тисяч меломанів у атмосферу музичного свята.

  1. Квиток на усі 4 дні – 95€

2.– 165

3.Одноденний квиток – 37

На День 0 – вартість 17€

 

Про Захід