Музика, що поруч. Кращі європейські музичні фестивалі літа, куди варто потрапити

Опубліковано:

Фестиваль Opener-2015 у польському місті Гдиня (Gdynia). Як туди дістатися?

Літо, зазвичай – це пора, відпусток та відпочинку. А один із гарних способів відпочити – поєднання подорожей у мальовничі куточки Європейських країн та одночасно із цим побувати ніби у паралельних світах, які усі називають “музичними фестивалями”.

На жаль, музична та фестивальна культура в Україні лише починає свій розвиток, тому, щоб побувати на неймовірних виступах світових зірок потрібно їхати за межі країни. На щастя для Українців та закарпатців, зокрема, одні із найбільших та найпопулярніших музичних фестивалів  знаходяться у сусідніх країнах: Угорщині, Словаччині, Польщі. Саме тому, Про Захід вирішив зробити великий огляд музичних свят на які варто потрапити цього літа.

Open`er-2015 – один із найбільших фестивалів, який знаходиться у польському місті Гдиня (Gdynia). Отож для початку у цьому матеріалі, ми розкажемо, як туди потрапити та скільки це буде коштувати для закарпатців.

Найлегший спосіб дістатися із Ужгороду до міста Гдиня, звичайно на автомобілі. Та чи буде найлегший спосіб найдешевшим?

Якщо вірити сервісу “Google Maps”, то найкоротша відстань між двома містами становить 851 км, а поїздка на авто займає близько трохи більше 10 годин.

За середніми розрахунками вартість поїздки в одну сторону становитиме близько 1500 грн. (70 €), не враховувати платні автобани. Тому компанії із кількох людей буде досить вигідно добиратися саме таким чином, звісно, якщо є власний автомобіль, оскільки, при прокаті авто витрата коштів значно зростає.

Інший популярний транспорт для поїздок – це потяг. Оскільки прямого потягу до місця призначення немає, то для початку треба дістатися до Львову. Найоптимальніший варіант для цього – швидкісний електропоїзд, тривалість поїзди становить трохи більше п'яти годин. А вже опинившись у Львові, без будь-яких проблем можна дістатися до Гданська, “сусіда” із фестивального міста, оскільки  курсує прямий потяг “Львів – Гданськ”. А вже звідти є автобусний рейс до фінішної точки на мапі. Загальний час поїздки становить більше двадцяти годин.

Якщо ви вирішите добиратися за допомогою автобусу, то, так само для початку потрібно дістатися до Львову. А вже далі рухатися продовжити шлях у напрямку Opener`у. Автобусом із Ужгороду до Львову добиратися потрібно буде 6 годин, а вартість такого задоволення вартує від 150 гривень. Наступний крок – поїздка зі Львову: так само, як і у випадку із потягом, для цього маршруту передбачено лише поїздка автобусом, оскільки ні один потяг у потрібному напрямку не курсує.

Варто також згадати улюблений спосіб подорожування для економних туристів або ж тих хто хоче нових вражень та різних знайомств. Цей спосіб, звичайно – автостоп. Та все ж таки одній людині, тим більше дівчині такий вид поїздки не дуже безпечний.

Тому маємо для вас ще один сюрприз на рахунок того, як дістатися до музичної мрії багатьох європейців. Нещодавно в Україні з'явився цікавий міжнародний сервіс Blablacar, за допомогою якого, можна знайти попутників у будь-який куточок світу. У Європі такий спосіб подорожування дуже популярний, оскільки допомагає власникам авто окупити вартість поїздки, а усім бажаючим – поїхати дешевше та із значним комфортом.

Потрапивши у місто Гдиня, ви не одразу потрапляєте на фестиваль Open`er, оскільки сам фестивальний майданчик знаходиться на полі аеродрому. Туди найпростіше добиратися спеціальними безкоштовними фестивальними автобусами, що відходять від Залізничного вокзалу у м. Гдиня. Автобуси ходять з 8 ранку до 6 ранку наступного дня, тобто практично цілодобово. Час в поїздці близько 20-30 хвилин.

Так само до фестивального майданчика ходять міські автобуси № 209 і 109, що відходять від залізничного вокзалу.

Андрій Марікуца, “Про Захід”

Про Захід