Волинських роботодавців закликають скористатися компенсаційними програмами від служби зайнятості

Опубліковано:

Державна служба зайнятості пропонує роботодавцям ряд компенсаційних програм для підтримки та розвитку бізнесу.
Детально про їх надання та деякі законодавчі зміни розповіла директорка Волинський обласний центр зайнятості Алла Куцин під час брифінгу ОДА.

Насамперед йшлося про компенсацію за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю. Її можуть отримати всі роботодавці, незалежно від форми власності. Зокрема, повертають фактичні витрати за придбання:
• меблів та фурнітури робочих місць;
• комп’ютерної техніки, програмного забезпечення;
• інструментів для роботи;
• засобів індивідуального захисту на робочих місцях;
• допоміжних засобів, пов’язаних з нозологією захворювання тощо.

Так, у 2024 році 38 роботодавців отримали компенсацію за облаштування 39 робочих місць. Загалом профінансовано 2,4 млн грн. Цьогоріч кошторис для Волині становить 21,5 млн грн.

Що ж стосується компенсації за працевлаштування ВПО в період дії воєнного стану, то з початку року її отримали 132 роботодавці. За працевлаштування 161 внутрішньо-переміщеної особи вони отримали 2,5 млн грн. Загальний кошторис для Волині – 5,5 млн грн.

За словами Алли Куцин, розмір компенсації дорівнює мінімальній заробітній платі. Тривалість виплат не може перевищувати 3 місяці, а для осіб з інвалідністю з числа ВПО – 6 місяців з дня працевлаштування. Роботодавець може звернутися протягом 5 календарних днів з дня працевлаштування, але не пізніше 6 місяців з дати працевлаштування.

Також служба зайнятості проводить компенсації за працевлаштування безробітних.

«Закликаємо роботодавців безпосередньо звертатися до центрів зайнятості за додатковою інформацією та консультаціями. Документи для отримання компенсацій можна подавати через портал Дія», – зазначила Алла Миколаївна.

До слова, усі компенсації виплачуються за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Лише у разі працевлаштування особи з інвалідністю з числа зареєстрованих – Фонд соціального захисту населення.

Волинська ОВА

Про Захід