На Волині збували великі партії наркотиків

Опубліковано:

Щомісячно наркоділки збували понад 20 кілограмів наркотиків, що аналогічно понад 50 тисячам так званих «закладок». За цінами «чорного ринку» така злочинна діяльність приносила наркосиндикату орієнтовно понад 35 мільйонів гривень доходу в місяць. 

«Протягом спецоперації з ліквідації злочинного осередку проведено 31 санкціонований обшук, під час яких виявлено та вилучено понад десять кілограмів заборонених речовин на суму понад 15 мільйонів гривень. 22 учасники затримано в порядку ст. 208 КПК України, їм усім повідомлено про підозру за ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального Кодексу України та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – повідомив начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко.

У рамках проведення оперативних заходів правоохоронці з’ясували, що наркосиндикат з міжрегіональними зв’язками здійснював постачання наркосировини по території всієї України, шляхом залишення так званих «мастеркладів» та «закладок». Клієнтів підшукували за допомогою телеграм-каналу. З’ясовано, що фігуранти збували «канабіс», амфетамін, альфа PVP, марки ЛСД, рідину ТГК та іншу наркосировину.

Як розповів начальник управління боротьби з наркозлочинністю Олег Зубко, протягом документування протиправної діяльності фігурантів проведено ряд оперативних закупок, а також інших необхідних негласних слідчих (розшукових) дій. У їх результаті поліцейські встановили всіх учасників цієї потужної злочинної організації, а також канали та методи збуту заборонених речовин.

«Так, постачання особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин на території Волинської та Львівської областей налагодила 31-річна мешканка Львівської області, подбавши про декілька рівнів конспірації, аби правоохоронці не розсекретили цю злочинну діяльність. До свого «бізнесу» залучила ще понад 20 осіб, кожен з яких мав чітко визначену роль із забезпечення існування злочинного наркокартелю», – повідомив Олег Зубко.

Учора, 29 лютого, організаторці злочинної організації, яка координувала незаконну діяльність інших осіб, забезпечувала функціонування як самої злочинної організації, так і особисто вчиняла тяжкі та особливо тяжкі злочини, слідчі ГУНП повідомили про підозру також за ч. 1 ст. 255 КК України, а її спільникам зі складу угрупування, учасникам вищевказаної організації, – за ч. 2 ст. 255 КК України.

«Ідеться про створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній. За це передбачено покарання до 12 років позбавлення волі. Викриття такої масштабної організації – це величезна кропітка робота наших оперативних та інших поліцейських підрозділів, слідчих, прокурорів, яка тривала кілька місяців. Завдяки професійній і злагодженій роботі потужний наркосиндикат ліквідовано», – повідомив Юрій Крошко.

Заходи з реалізації масштабної багатоетапної поліцейської спецоперації провели працівники управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП у Волинській області, в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 307 Кримінального Кодексу України, спільно з працівниками Луцького РУП з використанням сил та засобів оперативних служб та відділу кримінального аналізу ГУНП, за процесуального керівництва Волинської обласної та Луцької окружної прокуратур.

Досудове слідство триває.

Сектор комунікації поліції Волинської області

Про Захід