У замку Сент Міклош стартував фестиваль «Срібний Татош» (Фото)

Опубліковано:

 

У замку Сент Міклош у селі Чинадієві біля Мукачева стартував перший день фестивалю середньовічної культури “Срібний Татош”. Власне, фестиваль мав розпочатися ще вчора, 24 травня, але кількаденні зливи не дали організаторам змоги належно підготуватися до відкриття, тож його скасували.

Сьогодні організатори пообіцяли, не зважаючи на жодні погодні умови, провести усі заплановані заходи. Тож о 12-ій годині перший фестивальний день уже традиційно почався із підняття прапора “Ордена святого Миколая”, параду учасників на головній галявині перед замком та залпу з замкових пушок.

Цьогоріч взяти участь у “Срібному Татоші” зголосилися сім клубів історичної реконструкції з України та з-за кордону. Одразу після урочистостей лицарів запросили на ристалище, де вони зійшлися в одному з найвидовищніших видів середньовічного бою – бугурті, тобто масовому бої. Далі гостей фесту розважали танцівниці, котрі також провели майстер-клас із середньовічного танцю. Протягом дня на двох локаціях: головній галявині та біля лицарського табору проводитимуть лицарські турніри. О 16.30, якщо не завадить погода, на локації біля річки пройде видовищний кінний турнір.

Тим часом у храмі Аполлона змагаються лучники, голодних гостей годують на локації “Ситий Татош”, де продають середньовічні страви, дітей розважають на дитячій локації, а всі охочі можуть відвідати екскурсії замком Сент Міклош та приміряти на себе лицарські обладунки.

“Про Захід”

Про Захід