На Закарпатті ще одна організація надаватиме допомогу внутрішнім переселенцям

Опубліковано:

 

Тристороння робоча зустріч партнерів, з метою покращення захисту прав внутрішньо переміщених осіб, відбулася у понеділок, 15 квітня, в Регіональному центрі з надання БВПД. Директор центру Василь Попадинець зустрівся з радницею Мінсоцполітики з питань ВПО у Закарпатській області Анжелою Бабкіною та представниками БФ “Регіон Карпат” (NEEKA), аби обговорити та виробити спільний алгоритм дій, спрямованих на захист внутрішніх переселенців на Закарпатті.

Як зазначив В.Попадинець, співпраця між центром та ФБ “Регіон Карпат” з питань підтримки біженців, шукачів притулку, осіб без громадянства налагоджена вже давно, а 27 лютого закріплена Меморандумом. Нинішня зустріч передбачає розширення меж співпраці, зокрема, з питань підтримки внутрішніх переселенців.

Директор “Регіону Карпат” Альберт Пірчак поінформував присутніх, що з минулого року УВКБ ООН надає підтримку і ВПО в Україні. Фахівець розповів про те, яку допомогу може надавати організація для переселенців.  Йшлося і про можливість участі ВПО у міжнародних проектах, які надають гранти на самозайнятість, відкриття мікробізнесу тощо, а також про цільову допомогу у вигляді продуктових наборів, медикаментів і т.ін. для тих внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Анжела Бабкіна зазначила, що нині на Закарпатті офіційно налічується 3750 внутрішніх переселенців, 1500 з яких мешкає в Ужгороді, 900 – у м.Мукачево. Головною проблемою для них залишається відсутність житла та достойно оплачуваної роботи.

Учасники заходу домовилися про подальшу співпрацю, обмін інформацією щодо потреб ВПО та можливостей фонду надавати відповідну допомогу, а також щодо проведення спільних інформаційних та правопросвітницьких заходів, інформують у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області.

А тих, хто потребує юридичної допомоги, запрошуємо звертатися до центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або ж телефонувати за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Про Захід