Лучанин попався на шахрайстві з митною вартістю автівки

Опубліковано:

 

До митного контролю в один з підрозділів Львівської митниці ДФС було подано документи на сідельні тягачі для перевезення напівпричепів “VOLVO” 2008 р.в. та “ДАФ” 2007 р.в. Згідно з товаросупровідними документами їх продавцем зазначено канадську компанію, а покупцем – одне з товариств з обмеженою відповідальністю Луцька. Вартість першого тягача 3 050 євро, другого – 3 000, інформує ГУ ДФС у Львівській області.

З метою перевірки цієї зовнішньоекономічної операції було скеровано запит до митних органів іноземних держав. У відповіді зазначено, що насправді продавцем цих авто є компанія з Нідерландів, покупцями приватні особи з Івано-Франківщини та Тернополя, а вартість автомобілів – відповідно 11 500 та 9 000 євро.

Таким чином, громадянин України, перебуваючи на посаді керівника ТОВ, вчинив дії, спрямовані на неправомірне зменшення розміру митних платежів, заявивши в митній декларації неправдиві відомості щодо відправника, одержувача та митної вартості товару, та подав з цією ж метою органу доходів і зборів документи, що містять такі відомості. Несплачена сума митних платежів – 57 та 56 тис. гривень.

Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 485 Митного кодексу України.

Про Захід