Глава Православної церкви України офіційно вступив у свій сан

Опубліковано:

 

У неділю, 3 лютого, в Софії Київській відбулася урочиста інтронізація митрополита Епіфанія. Підтримати нового лідера українського православ'я прийшли не лише державні діячі, а й представники інших конфесій.

“В останні два місяці ми як ніколи часто зустрічаємося у цих тисячолітніх стінах Святої Софії Київської. І кожна подія, що нас збирає, є по-справжньому подією історичною”, – зазначив під час заходу Президент Петро Порошенко.

Глава держави нагадав, що 15 грудня 2018 року у Софійському соборі відбувся Об'єднавчий Собор, де постала автокефальна Православна Церква України, і владика Епіфаній був обраний її Предстоятелем. 7 січня в Святій Софії під покровом Пресвятої Богородиці Оранти Митрополит Епіфаній служив першу Різдвяну літургію після отримання Церквою Томосу про автокефалію.

У неділю вітали митрополита не лише з поставленням на Київський престол, але й з днем народження – наймолодшому з предстоятелів православних церков виповнилося 40 років.

“Дякую вам пане Президенте, за ту величезну роботу, яку Ви особисто і Ваші співробітники, інші гілки та органи влади здійснили для того, щоб прохання української церкви про Томос було задоволене, щоб були створені умови для церковного єднання. Нехай щедрий Господь дає вам сили і мудрість звершувати своє служіння на благо Українській державі”, – звернувся Митрополит Київський та всієї України до Глави держави.

Предстоятель ПЦУ також подякував за зусилля у створенні єдиної української церкви та отриманні автокефалії, які доклали ієрархи українських церков, політичні та громадські діячі, наукова та творча інтелігенція.

 
 
 
 
 
 
Про Захід