Павло Клімкін: «Щодо Закарпаття у нас багато планів»

Опубліковано:





Сьогодні до Ужгорода з візитом прибув міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Опісля відкриття скверу на площі Бачинського, він провів прес-конференцію для журналістів у каплиці Ужгородського замку. Сказав, що радий бути на Закарпатті, щодо якого має багато планів. “Ми маємо надати цьому регіону особливий статус, і не тільки в культурному плані, а і в налагодженні економічних зв'язків з Європою. Маємо напрацювання щодо багатьох проектів, спільних засідань, державних домовленостей. Говорили, зокрема, про таку зустріч зі словацькими колегами.

Щодо планів, то не так давно ми говорили з представником уряду Угорщини про якнайскоріше запровадження на пунктах пропуску спільного прикордонного контролю. Тобто, спочатку ми зробимо європейськими кордони, а потім зробимо так, аби ті кордони взагалі зникли”, – заявив міністр.

Говорив Павло Клімкін про ситуацію на Донбасі, про те, що Крим буде українським набагато швидше, ніж багато хто нині думає, про біометричні паспорти і навіть мінські домовленості.

Дружина офіцера Державного космічного агентства, який змушений був із родиною покинути Крим і нині проживає у Мукачеві, подякувала міністру за роботу, однак попросила все ж докласти всіх зусиль у питанні повернення півострова. Клімкін же попросив жінку подякувати її чоловікові за офіцерську мужність і патріотизм.

Насамкінець одна з журналісток запитала, чи не думає Клімкін, що з ним та іншими урядовцями пора говорити мовою ультиматумів. На це міністр, як і годиться дипломату в гострих моментах, перевів розмову на іншу тему.

Про Захід


Про Захід