Жорстоке пограбування на Франківщині: чоловіка побили і “вичистили” всю хату

Опубліковано:

 

Повідомлення про напад надійшло до поліції Рогатинщини о 3 годині ночі 6 січня. У селі Зеленів, що на Рогатинщині, двоє зухвалих  чоловіків, будучи на підпитку, приїхали додому до 45-річного заявника. Зловмисники вимагали у потерпілого гроші за нібито пошкоджений автомобіль його сином. Коли чоловік відмовився, ті почали наносити численні удали йому та погрожувати застосуванням пневматичної зброї. Побивши господаря будинку,  зловмисники також спричинили тілесні ушкодження гостеві, який на той час перебував у приміщенні. Після цього у кімнаті знайшли  та викрали гроші – 700 доларів США, 1200 гривень та 8600 польських злотих і зникли у невідомому напрямку.

Через декілька годин правоохоронці під час проведення невідкладних розшукових заходів встановили нападників та затримали їх. Ними виявилися 25- та 28-річні  жителі району.    

Наразі зловмисникам оголошено підозру за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.  Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна. Тривають слідчі дії, інформує Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

 

Про Захід