Волинян все частіше розводять на гроші псевдо-банкіри

Опубліковано:

На Волині правоохоронці все частіше фіксують шахрайства за схемою “вам телефонують із банку”.

Днями шахраї в такий спосіб виманили гроші у двох лучанок, інформує “Перший”.

Двоє лучанок, 60-річна та 50-річна, позбулися з карток усіх наявних коштів – 1300 та 5000 гривень відповідно,бо повірили “працівникам банку”, які зателефонували й під приводом необхідності “розблокування картки” випитали необхідні для зняття грошей відомості.

Такі злочини трапляються на Волині мало не щодня. Щоб не викликати підозри, шахраї телефонують з міських номерів фіксованого зв'язку, який відповідає Дніпропетровській області, де знаходиться центральний офіс одного з банків.

Шахраї називаються представниками служби безпеки фінансової установи. Під приводом перевірки і уточнення особистих даних, виявлення осіб, які причетні до фінансування тероризму і сепаратизму в України, відміни неіснуючих банківських операцій чи “хакерської атаки” на рахунок потерпілих, злочинці випитують у них реквізити карток та зміст смс-повідомлень, які надходять клієнтам. Отримавши потрібну інформацію, перераховують наявні на карткових рахунках гроші собі.

Правоохоронці вкотре звертаються до краян із проханням бути обачними й пам'ятати – працівники банків ніколи не проводять жодних операцій з картками в телефонному режимі. Тож не слід повідомляти нікому свої персональні дані та реквізити своїх банківських рахунків, а якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном “банківський працівник” – потрібно перетелефонувати в банк і з'ясувати ситуацію.

Про Захід