Держприкордонслужба направила на Закарпаття та Буковину додаткові резерви відомства

Опубліковано:

 

Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

До посилення також залучені підрозділи мобільного загону “ДОЗОР”, декілька прикордонних комендатур та кінологи з службовими собаками. Дані сили ущільнять державний кордон, аби максимально протидіяти всім протиправним діям до локалізації обстановки. Прикордонники екіпіровані всіма необхідними сучасними засобами і спеціальною технікою. Крім того, резерви залучаються до оперативних заходів в рамках досудових розслідувань кримінальних справ. Додамо, що всі заходи Державна прикордонна служба України проводить у тісній співпраці з іншими правоохоронними органами. Зазначимо, що організованій злочинності можна протидіяти виключно жорсткими і консолідованими діями усіх правоохоронних структур.

Зокрема, вчора в Чернівецькій області в населених пунктах Сторожинецького району міжвідомча група у складі співробітників оперативно-розшукових підрозділів і внутрішньої безпеки Західного регіонального управління Держприкордонслужби, співробітників військової прокуратури Західного регіону, Національної поліції, Служби безпеки України та ДФС за підтримки спецпризначенців провела обшуки у 22 житлових приміщеннях, власники яких можуть бути причетні до незаконного переміщення сигарет  через державний кордон. Заходи проводилися в рамках кримінального провадження за низкою статей ККУ і у відповідності до ухвали суду. У ході обшуків з-поміж іншого вилучено ящики з тютюновими виробами, мобільні телефони, радіо модуль керування квадракоптером, зброю, прилад нічного бачення. Наразі продовжуються слідчі дії.

Держприкордонслужба наголошує, що не зважаючи на шалений тиск та погрози з боку кримінальних угруповань, прикордонники й надалі самовіддано виконуватимуть свої обов'язки. А при загрозі життю чи здоров'ю військовослужбовців персонал відомства у межах чинного законодавства застосовуватиме зброю.

Про Захід