Жителі Ратівців відсвяткували 734-ту річницю з Дня створення села (Фото)

Опубліковано:

Вчора, 21 липня, у Ратівцях на Ужгородщині відзначили 734-ту річницю з Дня створення села. Окрім традиційних народних гулянь, концерта місцевих і сусідських зірок, атракціонів, бограча, було ще багато чого цікавого та незвичного. Усі бажаючі мали змогу політати над селом повітряною кулею.

Завдяки своїй історії та активній позиції громади, село Ратівці відоме далеко за межами Закарпаття. Так, до прикладу, нещодавно перші леді України та Угорщини відкрили тут Центр реабілітації дітей, а невдовзі на території села розпочне роботу літній табір, організований волонтерами з Ірландії. Також тут виробляють екологічну чисту енергію – на території села розміщено сонячну електростанцію групи енергетичних компаній РЕНЕР, потужністю 5,4 МВт. До слова, саме група РЕНЕР виступила генеральним спонсором яскравого свята.

Як розповідає сільський голова Тетяна Андрусь такі свята гуртують громаду, об'єднують актив села як у святкуванні, так і в його організації:

“Це чудова нагода зібратися у дружньому колі, дати можливість виступити на “великій” сцені юним талантам, подарувати хороший настрій та яскраві емоції нашим односельчанам. Хочу користуючись нагодою щиро подякувати Генеральному директору групи РЕНЕР Сергію Ковачу за таку можливість”.

В.Смага

Про Захід