Ужгородські депутати зібралися безкоштовно виділити вільну землю на 8 Березня. Нібито під гаражі (Документи)

Опубліковано:





На засіданні ужгородських депутатів 19 грудня знову постане питання роздачі вільних земель в Ужгороді.

Згідно з проектом “земельного” рішення , у пунктах 1.27-1.31 мова йде про 5 рівномірних ділянок – 0,0098 га для п'ятьох громадян. При цьому 4 прізвища однакові, що може свідчити, що ділянки виділяються родинам.

Рівномірні шматки землі мають цільове призначення – для будівництва індивідуальних гаражів – на підставі статті 118 Земельного кодексу України вони передаються у власність безкоштовно.

Згідно з інформації на Кадастровій карті України, 5 ділянок знаходяться поряд, їх у майбутньому можна об'єднати в одну. Ділянки знаходяться на вільній землі неподалік багатоповерхівок.

Як відомо, керівництво Ужгородської міської ради раніше заявляло, що вільних земельних ділянок для безкоштовно виділення громадянам України, у тому числі і учасникам АТО, в Ужгороді немає.

Водночас, якщо депутати приймуть рішення віддати безкоштовно 5 ділянок 5 громадянам, 4 з яких мають однакове прізвище, його можна оскаржити у суді і відмінити – на підставі невчасного оприлюднення.

Згідно з частиною 3 статті 15 Закону України, проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття.

Тобто, проект рішення про виділення землі “для гаражів” мав бути оприлюднений на сайті міськради якнайпізніше – 21 листопада. На сайті ж проект рішення з'явився лише 3 грудня.

Загалом у “земельному” рішенні пропонується роздати 37 ділянок у власність, спільну власність, або ж в оренду.

Про Захід


Про Захід