У середньому по Закарпатській області на одну вакансію претендують троє безробітних

Опубліковано:

Упродовж п'яти місяців поточного року послугами служби зайнятості скористалися понад 17 тисяч закарпатців, майже 9 тисяч з них – працевлаштовані. Про це під час брифінгу в прес-центрі закарпатської ОДА повідомив директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич. 

 Нині в області спостерігається зменшення дисбалансу між попитом на робочу силу та її пропозицією, зростає кількість вакансій, відтак знижується чисельність безробітних. "Протягом січня-травня три тисячі  роботодавців області заявили про 11 тисяч вакансій. Порівняно з відповідним періодом минулого року, кількість роботодавців, які співпрацювали із центрами зайнятості області зросла на 10 з половиною відсотків, збільшилась і кількість зареєстрованих вакансій. Сьогодні в  середньому по Закарпатській області на одну вакансію претендують троє  безробітних, торік претендувало 5-теро", – каже Ю. Фущич. 

Ускладнює підбір роботи і укомплектування вакансій те, що роботодавці висувають підвищені вимоги до якості професійної підготовки кадрів, їх досвіду роботи і, в той же час, пропонують досить низький рівень оплати праці, навіть висококваліфікованим працівникам та спеціалістам. Так, середній розмір оплати праці на вакансіях, які пропонувались у поточному році для укомплектування службою зайнятості, склав 5702 гривні. 

На підприємствах області спостерігається гостра нестача робочої сили за робітничими професіями: в'язальник схемних джгутів, комплектувальник радіодеталей та елементів, монтер кабельного виробництва, верстатник деревообробних верстатів, швачка тощо. 
Задля забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців у поточному році за сприяння обласної служби зайнятості професійне навчання пройшли більше тисячі закарпатців – кожний десятий із числа зареєстрованих безробітних.

Прес-центр Закарпатської ОДА

Про Захід