5:0. “Минай” знову виборює Кубок Закарпаття

Опубліковано:

Із самого ранку на  арені тривали футбольні баталії: кращого визначали юні закарпатські спортсмени 2009 та 2010 р.н. Затим на стадіон прибув один із найомріяніших футбольних трофеїв – "Золотий м'яч". Привіз його на Ужгородщину кращий гравець Європи та володар Кубка кубків 1986 року, віце-чемпіон Європи 1988 р. – видатний українець Ігор Бєланов. 

До того ж чекала ще одна надпозитивна новина. На урочистому відкритті нового стадіону Вадим Костюченко (перший віце-президент Федерації футболу України) офіційно передав президентові ФК "Минай" Валерію Пересоляку атестат на участь клубу у Другій лізі (перша ланка у професійному футболі нашої країни)!

Тож, цей суботній матч, 9 червня,  для “Минаю” був дуже і дуже непростим – зокрема, в емоційному плані. Захистити титул володаря Кубку Закарпаття команді дуже хотілося. Але ще більше – не підвести своїх вболівальників та подарувати свято усім пристунім на стадіоні. А їх тут зібралося чимало – понад дві тисячі.

Одним словом, фінальний матч з “Вільхівцями” мав величезне значення. Ігор Харьковщенко випустив звичний склад, але з певними змінами. Дискваліфікованого Корнутяка в центрі замінив Яромир Лобода, який був орієнтований на атаку. У захисті замість Образцова вийшов Минайленко. У іншому  – без змін.

Враховуючи статус матчу, факт урочистої презентації стадіону, то не дивно, що у першому таймі “минайці” не демонстрували своєї фірмової гри, коли ігрова перевага очевидна глядачам з перших секунд.

Чинні володарі Кубка помітно нервували. Звідси і непотрібні порушення, як у Владислава Микуляка, і неточні передачі та навіси.

Заспокоїтися та відчути свою гру вдалося десь за півгодини. До того ж, відчувалося, що на рідному стадіоні “минайці” хотіли перемогти красиво. І саме у такому стилі пробивали з одинадцятиметрової позначки і Василь Пиняшко, і з кута штрафної гарно проривався Михайло Кополовець, і Роберт Гегедош намагався стильно влучити зі штрафного.

Неабияку майстерність продемонстрував Ігор Вагін. Віце-капітан зіграв на підборі краще за будь-якого баскетболіста НБА – після атаки, внаслідок якої тячівці порушили правила, він з підбору зарядив м'яча у девятку – 1:0.

А що “Вільхівці”? Вони не здавалися. Зрозуміло, що грали на контратаках. Але їм не щастило – і один удар у ствір воріт від Артура Апіяна тому свідчення.

Але найбільше не щастило у першій половині не тячівцям, а саме Яромиру Лободі. Центральний півзахисник “Минаю” наприкінці тайму мав два вбивчих моменти, але, на жаль, щоразу його “вірний гол” зупиняв голкіпер “Вільхівців”.

У другому таймі нервів, які були в першому таймі,  у “минайців” як водою змило. Зі свистком судді Михайла Митровського на другий тайм, “Минай” заграв майже ідеально. Відразу заволоділи м'ячем і завдяки цьому запрацювали атакувальні схеми команди, які за 10 хвилин другого тайму створили 3 голи.  Таким чином Михайло Кополовець віддав точну передачу на Василя Пиняшко, який забив другий гол. Завдяки цьому Ігор Вагін проніс м'яча до самої штрафної, віддав на Кополовця, а Яромир Лобода справу завершив – 3:0.

Не обійшлося і без голу Гегедоша. Після пасу із флангу Василя Беци, головний голеадор не міг не відзначитися – ще й ефектно пробив у “девятку” – 4:0.

На цьому гольові моменти не завершилися. Наприкінці другої 45-хвилинки "минайці" красиво розіграли штрафний: Вагін пробивав у штрафну на Пиняшка, той віддав точний пас на Образцова. Владислав ударом через себе відправив м'яча у ворота – 5:0.

Це був “кубковий нокаут”.  “Вільхівці”, до їх честі, чинили спротив – і Артур Апіян мав реальний шанс забити, але сьогодні був не їхній день.

Це був день команди “Минай”. 

Як зазначив наставник гостей Юрій Бучок, "Вільхівцям" комфортно гралося на новому стадіоні, відзначив якість газону. Втім, його підопічним дещо не вистачило ігрової майстерності. "Із командою такого рівня, як "Минай", – завжди грати складно, але і корисно. Ми команда, яку підтримує Вільховецька громада. Радіємо, що вперше в історії змогли вийти до фіналу Кубку Закарпаття. Ми завоювали срібні нагороди. Треба працювати і ми будемо намагатися. Звичайно, 5:0 – це той рахунок, із яким неприємно програвати. Але ми рук не опускаємо", – додав Ю. Бучок. 

Ігор Харьковщенко ж акцентував на тому, що у "Минаю" були два абсолютно різних тайми за емоціями: "Ми на кожну гру налаштовуємося тільки на виграш. Сьогодні у першому таймі хлопці поралися із нервами, а  у перерві ми з командою поговорили, на другу 45-хвилинку вийшли зарядженими, виконали те, про що їх просили. Вдалося реалізувати гольові моменти. 5:0 – рахунок на табло. Тепер у нас етап серйозної підготовки до чвертьфіналу Чемпіонату України серед аматорів". 

Уже за тиждень, 17 червня, арена у Минаї знову прийматиме великий футбол. Сюди на двобій за путівку до півфіналу приїде поборотися із ФК "Минай" нова команда Віталія Кварцяного "Таврія-СКІФ". Приходьте вболівати! Деталі – згодом. 

Фото – Тарас Галушка, "Лобда". 

Великий фоторепортаж із події – скоро на нашому сайті. 

ФК "Минай" – ФК "Вільхівці" 5:0

Голи: Вагін, 38, Пиняшко, 50, Лобода, 54, Гегедош, 56, Образцов, 89.

"Минай": Андрій Попович (Владислав Сидоренко, 80), Василь Беца, Олег Допілка, Максим Минайленко, Роберт Смокоровський (Стефан Федак, 63) – Ігор Вагін (Владислав Образцов, 75), Яромир Лобода (Олексій Шпак, 65) Владислав Микуляк, Василь Пиняшко, Михайло Кополовець (Іван Капустей, 83) – Роберт Гегедош (Едуард Дзьоба, 71)

Тренер – Ігор Харьковщенко.

"Вільхівці": Віталій Гринишин, Володимир Товт, Володимир Попадинець, Михайло Матяш (Владислав Андрусь, 37 (Василь Балог, 62)), Едуард Нергеш, Михайло Крьока, Віктор Жоффчак (Євген Келеманик, 76), Юрій Мандич (Іван Скунзяк, 52), Артур Апіян (Михайло Міговк, 67), Іван Куцин, Василь Габор (Павло Волонтир, 73).

Тренер – Юрій Бучок.

Попередження: Микуляк, Минайленко, Лобода – Мандич, Товт.

fcminaj.com

Про Захід