Перечинська ОТГ зобов’язалася до 2030 року зменшити викиди СО2 на 30%

Опубліковано:

Голова Перечинської ОТГ Іван Погоріляк підписав Угоду мерів щодо клімату та енергії і отримав від голови Групи підтримки України Європейської комісії Пітера Вагнера відповідний сертифікат. Це відбулося у Чернівцях на відкритті Європейського тижня сталої енергії в Україні.

Таким чином Перечинська громада долучилася до ініціативи ЄС, започаткованої 2006 року та спрямованої на вирішення проблем енергоефективності та енергозбереження, ефективного та раціонального використання ресурсів і зміни клімату.

Підписавши цю угоду, Перечинська ОТГ взяла на себе зобов'язання скоротити викиди CO2 на 30% до 2030 року. Натомість перед нею відкриваються додаткові можливості боротися за грантові кошти для вирішення вищезгаданих проблем.

"Ми дійсно взяли на себе серйозні зобов'язання, – коментує підписання Угоди мерів Іван Погоріляк. – Але нам потрібно це робити. Інакше ми не бачимо майбутнього громади. Крім того, це дасть нам вигоду у вигляді економії витрат на енергоносії. Це я говорю про бюджетну сферу. Але плануємо також працювати з мешканцями громади та підприємцями, щоб вони також це робили з метою зменшення навантаження на екологію, бо у Перечині вона і так не дуже добра".

Хоча Угода була підписана лише зараз, рішення про приєднання до неї Перечинська міськрада прийняла ще у вересні 2017 року. І вже відтоді у громаді почали здійснювати перші кроки й готувати проекти, спрямовані на покращення екологічної ситуації в ОТГ. А з 12 по 15 червня тут пройдуть дні сталої енергетики. 15 червня відбудеться завершальний етап, в ході якого в центральному сквері міста буде представлено те, що вже зроблено в громаді, а також показані переваги сучасної енергетики.  

Про Захід