В Ужгороді презентували другу книгу про «Втрачений Ужгород» – «Мандрівка старим містом»

Опубліковано:

Сьогодні, 4-го травня, в Ужгороді в історично-архітектурному комплексі "Совине гніздо" відбулася презентація книги Тетяни Літераті "Втрачений Ужгород. Мандрівка старим містом". Це вже друга книжка Тетяни заснована на серії матеріалів, що регулярно публікує "Про Захід" під рубрикою "Втрачений Ужгород". Першою була збірка публікацій "Ужгород. Невигадані історії".

На презентацію видання прийшло понад сотню поціновувачів матеріалів про історію міста. Можна було придбати книгу та отримати автограф автора. Водночас цікавою особливістю заходу стало те, що на презентацію завітали нащадки тих людей, історії яких Тетяна розказала в своїх публікаціях. Так, зокрема, із Словаччини приїхав правнук кондитера Богуміла Пурми. Про популярний свого часу заклад можна почитати у публікації "Втрачений Ужгород: кондитерська Богуміла Пурми". Всі нащадки відомих ужгородців дякували авторці за можливість дізнатися більше про історії власних родів і сімей та відзначали важливість проробленої роботи. Власне саме ця книжка була побудована здебільшого не на архівних даних, а на розповідях нащадків відомих ужгородських родин.

Як правильна наголосила одна з гостей: дуже відчувається, що Тетяна любить Ужгород, і, якби хоча б половина городян так любила місто, його вдалося вповні зберегти.

Книга побачила світ завдяки сприянню та підтримці Ротарі клубу "Ужгород-Скала". Всього було видано 500 примірників книжки. Частина тиражу буде надана для продажу, інша передана до бібліотек та інших закладів.

"Про Захід"

Про Захід