На Волині неповнолітній син заробітчан зробив калікою чоловіка (Фото)

Опубліковано:

У селищі Локачі на Волині в неділю, 29 квітня, 13-річний підліток за кермом BMW скоїв ДТП.

Рухаючись на великій швидкості, хлопець вилетів на тротуар і збив місцевого мешканця, 33-річного Юрія Курбе. Внаслідок травм чоловікові довелося ампутувати ногу. Наїхавши на Юрія, хлопець врізався в будинок, повідомляє "ТСН".

Родич потерпілого Андрій Громик, якого викликали на місце події, розповів, що аварія сталася близько 16.00 біля поліцейського відділка.

Юрія, який стікав кров'ю, відразу ж забрала швидка у Володимир-Волинську райлікарню. А винуватця аварії після розмови у відділку відпустили додому. За ним прийшли вчителі, оскільки батьки хлопця працюють за кордоном і в той момент їх не було в країні.

– Матері повідомили про подію, але вона заявила, що не приїде, бо у неї робота. Батько начебто теж був за кордоном, але дуже швидко повернувся. Він з'явився десь через кілька годин після аварії. Батьки постійно на заробітках, їздять до Польщі, його залишають одного в будинку. Він робить все, що хоче, – розповів Андрій, додавши, що в Локачах підлітка вже неодноразово бачили за кермом цього авта.

Батько постраждалого Тарас Курбан розповів, що пізніше батьки хлопця виходили з ним на контакт, вибачалися і просили не судитися з ними. Зокрема, вони принесли їм близько 2 тисяч гривень в якості компенсації. Однак сума лікарняних рахунків вже становить близько 10 000 гривень, нарікає Курбан. Крім того, Юрію буде необхідна реабілітація і протез.

Юрій не має дружини і дітей. Він заробляв на життя під час поїздок за кордон, а через аварію втратив таку можливість. Втім, кажуть родичі, він не жадає помсти.

– Юрій у нас дуже віруюча, ніколи нікого не образить. Якщо комусь щось неприємне скаже, то відразу вибачиться. Я при ньому боюся навіть заплакати, він не плаче. Він дуже хороший і не мстивий, – розповіла сестра постраждалого Алла.

Алла каже, що знає сім'ю винуватця аварії. За її словами, батьки хлопця, їдучи на заробітки, завжди залишали сина одного в будинку.

– Він уже стоїть на обліку в поліції, в школі також проблемна дитина, б'ється з усіма, батьків постійно в міліцію викликають, – додала жінка.

Зв'язатися з батьками хлопця не вдалося. Його батько Ігор відмовився розмовляти, кинувши трубку.

Відомо, що за фактом ДТП відкрито кримінальне провадження. Оскільки до 14 років дитина не несе відповідальності за завдані збитки, за нього будуть відповідати батьки.

 

Про Захід