У суботу на Прикарпатті одночасно битимуть усі церковні дзвони

Опубліковано:

У суботу, 24 березня, усі храми Івано-Франківська і області протягом 10 хвили з 12.00 до 12.10, битимуть у дзвони. А все через те, що в обласному центрі в цей час буде перепоховання, знайдених  у серпні минулого року, 134 останків жертв НКВС.

Останки тіл були знайдені випадково під час розкопок на вул. Ленкавського в Івано-Франківську. Тіла жертв були скидані у кілька неглибоких траншей, інформує "Франик".

Експерти визначили, що 70 останків належать чоловікам, 53 – скелети жінок, також є 2 скелети, котрі ймовірно належали дітям і декілька з невстановленою статтю, через сильні пошкодження черепа і кісток.

Фахівці також кажуть, що ймовірно люди помирали жахливою смертю. На багатьох скелетах виявлено численні вогнепальні поранення, на інших численні пошкодження від сильних ударів.

І ось тепер закатованих нарешті поховають за всіма церковними канонами і помоляться за їхні душі.

Урочистості щодо перепоховання триватимуть два дні. Розпочнеться все у п'ятницю, у місті виступатиме хор семінаристів і відбуватиметься парастас за жертвами терору НКВС. Потім у суботу о 12.10, у меморіальному комплексі Дем'янів Лаз, розпочнуть перепоховання останків.

Всі охочі вшанувати пам'ять цих людей, можуть скористатися одним з декількох безкоштовних автобусів, котрі їхатимуть з вулиць Франківська до меморіального комплексу.

А Франківський Архієпископ і Митрополит Володимир Війтишин, закликав людей, котрі почують о 12.00 бій дзвонів, зупинитися і вшанувати загиблих хвилиною мовчання.

Про Захід