Цьогоріч в Мукачеві запрацює новий ЦНАП, де містяни зможуть отримати понад 200 адмінпослуг

Опубліковано:

Його зводять позаду міської Ратуші з минулого року. Вже цього року Центр надання адміністративних послуг відчинить двері для своїх відвідувачів.

Будівлю нового ЦНАПу зроблять  максимально зручною та сучасною. Вхід буде облаштовано і для осіб з обмеженими можливостями, а позаду – стоянка для транспорту відвідувачів. Визначили підрядника робіт через систему електронних  закупівель. Сюди буде перенесено ряд структур – Держгеокадастр, МРЕО, РАГС, БТІ, абонентський відділ водоканалу. Водночас саме завдяки тому, що в новий ЦНАП перейдуть працювати кілька підрозділів органів влади, в місті вивільняться одразу кілька будівель. Так, в приміщенні управління праці та соціального захисту населення, що по вулиці Валенберга буде облаштований дитячий садочок на 150 діток.  Міський голова вже дав доручення з виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції будівлі під дитсадок. Також у інших вивільнених будівлях відкриють молодіжний центр та інші важливі заклади. І саме громада міста вирішуватиме як розпоряджатися майном.

У новому ЦНАПі містяни зможуть отримати комфортно і що головне оперативно адміністративні послуги. За кілька днів тут можна буде оформити права водія, закордонний  паспорт, ID-картку , реєструватимуть шлюб, оформлюватимуть документів на житло та землю, оформлюватимуть субсидії, працюватиме абонентський відділ водоканалу. Тут за принципом “єдиного офісу” і “відкритого простору”, в межах одного приміщення різні органи влади та підрозділи органу місцевого самоврядування зможуть надавати понад 200 адміністративних послуг! Це дозволить зручно, швидко і фахово обслуговувати мешканців, надавати погодження та висновки без залучення особи (замовника послуг), скоротити терміни надання послуг, збільшити кількість прийомних годин, створити комфортні умови очікування та заповнення документів.

З гідно з проектом, загальна площа добудови – 1900 метрів квадратних.

На 1-ому поверсі працюватиме офіс міграційної служби, рецепція, зал очікування, санвузли.

На 2-ому поверсі працюватиме зал урочистих подій РАГСу, Держгеокадастр, МРЕВ.

На 3-ому поверсі діятиме безпосередньо ЦНАП. Тут облаштують 18 кабінетів та серверну. Будівля буде облаштована для людей з особливими потребами.

Проект нового ЦНАПу розробили  фахівці КП “Мукачівпроект”.

Також в новій будівлі працюватиме й управління праці та соціального захисту населення.

Мукачівська міськрада

Про Захід