Тепер можна побачити як виглядав головний собор Тернополя сторіччя тому (Фото)

Опубліковано:

Тернопільський краєзнавець Олександр Столяров у Фейсбуці оприлюднив фото Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці або в минулому Домініканського костелу, які були зроблені ще у 1918 році, тобто 100 років назад.

Фото дійсно унікальні, бо на них можна побачити, як виглядав костел та прилеглі до нього вулиці в минулому. Такі світлини модна назвати рідкістю, бо зробити художнє фото у ті часи, тим більше у період Першої світової було непросто. Попри свою давність фото дуже якісні. Автор їх невідомий, повідомляє “Теньюз”.

Звернувши увагу на будівлю храму на листівках, можна зауважити, що вона виконана з тесаного каменю. Саме таким і був первісний вигляд костелу. “В тому є певний шарм, що підкреслює його давність” – пише Олександр Столяров. “Ми також могли б милуватись тою старовинністю, пишатися нею і демонструвати її туристам, та комусь впало у голову заштукатурити тесаний камінь. І немалі гроші витратили, і споганили пам'ятку архітектури. Таких прикладів недбалого ставлення до старовини у нашому місті чимало і ще можна привести безліч”.

null

 

null

 

null

 

null

 

Про Захід