Львівська митниця минулоріч видала 5215 сертифікатів з перевезення форми “EUR.1”

Опубліковано:

Львівська митниця ДФС у повному обсязі забезпечила виконання угод про вільну торгівлю, укладених Україною, в частині видавання експортерам сертифікатів з перевезення товару форми EUR.1 та надання статусу схваленого експортера, інформує ГУ ДФС у Львівській області.

Так, упродовж 2017 року видано 5215 сертифікатів з перевезення форми “EUR.1” при експорті українських товарів до країн ЄС, ЄАВТ, Чорногорії, що на 35% більше, ніж за період 2016 року. Переважно видавали сертифікати на: сік яблучний, текстильні вироби, олію соняшникову та соєву, вироби з деревини, меблі, вироби з металу, ізолятори, кабельні мережі, свічки, рослинну продукцію тощо.

З часу дії Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а саме з 01.01.2016 року, у Львівській митниці 16 підприємств-експортерів отримали дозвіл на використання спрощеної системи декларування товарів преференційного походження, з яких 13 підприємств є безпосередніми виробниками та експортерами власної продукції, а 3 – лише експортерами на зовнішній ринок. Зокрема у 2017 році 5 нових підприємства отримали статус уповноваженого (схваленого) експортера. Ще 4 підприємства, які отримали статус у 2016 році, подали заяви про розширення асортименту товарів, внесених до документа “Інформаційний аркуш, що підтверджує статус уповноваженого (схваленого) експортера”.

Також на запити іноземних держав Львівська митниця перевірила 148 преференційних документів про походження товару з України (на 49% більше, ніж у 2016 році), а саме: сертифікатів форми EUR.1, форми А, форми СТ-1, а також 20 декларацій-інвойсів, складених експортерами на комерційних документах. За результатами перевірок усі сертифікати визнано достовірними, а преференційний статус походження товарів – підтвердженим.

 
 
 
Про Захід