На Тернопільщину повернулася Коронована чудодійна ікона Богородиці (Фото)

Опубліковано:

Сотні вірян і десятки священиків зустрічали Короновану копію ікони Зарваницької Богоматері, яка повернулась на Тернопільщину. Святиня кілька місяців перебувала за кордоном, а зараз повернулась із Коронами, які у Ватикані благословив для неї Папа Римський Франциск. Святиня з Тернопільщини кілька місяців перебувала у парафіях Європи. Перед нею молилися українські заробітчани, церковні лідери і віряни Римо-католицької Церкви.

Копію ікони в 1922 році написав відомий художник Петро Холодний. За радянської влади, у часи підпілля УГКЦ, її зберігали в приватному помешканні, тож святиня дуже зруйнувалась. Торік, після Всеукраїнської прощі в Зарваниці, ікону відреставрували та доставили у Рим. А 15 жовтня минулого року у Ватикані Святіший Отець Франциск, Папа Римський, благословив корони для ікони Матері Божої Зарваницької. Це стало підтвердженням її чудодійної сили, повідомляє “Місто”.

Перевезення ікони та перебування її у Римі стало можливим завдяки співпраці Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ та підприємця та мецената, керівника будівельної компанії “Креатор-Буд” та засновника благодійного фонду “Твори добро” Ігоря Гуди. Разом з дружиною Наталею він взяв на себе витрати з перевезення святині. Подружжя було присутнє на Божественній Літургії з Святішим Отцем та піднесло літургійну Чашу до Папи під час Божественної Меси.

Ігор Гуда каже, що біля ікони відчувається особлива благодать.

Про Захід