Українець нашпигував легковий автомобіль рекордною кількістю контрабандних сигарет

Опубліковано:

У пункті пропуску “Рава-Руська – Гребенне” працівники Львівської митниці ДФС вилучили приховані від митного контролю 5400 пачок сигарет та автомобіль “Volkswagen Passat”, в якому їх перевозили.

Сьогодні зранку у пункт пропуску “Рава-Руська – Гребенне” на виїзд з України смугою руху спрощеного митного контролю “зелений коридор” прибув легковий автомобіль під керуванням 21-річного громадянина України, мешканця Львівщини.

Під час здійснення митних формальностей виникла підозра щодо переміщення прихованих від митного контролю товарів. Автомобіль було скеровано у місце поглибленого огляду, де спільно працівниками митниці та прикордонної служби виявлено приховані 5400 пачок сигарет “Marlboro”. Вони містились у порожнині переднього бампера, порожнинах дверей та порожнині днища автомобіля, утвореній через попередній демонтаж паливного бака.

Так, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням способів, що утруднюють виявлення таких товарів. 

За цим фактом працівники управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Львівської митниці ДФС склали протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Тютюнові вироби вартістю майже 130 тисяч гривень та автомобіль 1997 р.в. вилучили. Справу скерують до суду.

ГУ ДФС у Львівській області 

Про Захід