Все, що ви хотіли знати, про інтелектуально-розважальну гру «Mad head» в Ужгороді (Фото)

Опубліковано:

Міжнародна гра “Mad head” з'явилася в Ужгороді всього кілька місяців тому, а вже має більше двохсот шанувальників. Привезли її до міста хлопці, котрі добре знаються на тому, як розважити публіку: учасники “ComedyОrg Королі вечірок” Віталій Тороні та Олександр Свергун. То що ж таке “Mad head” і як у нього грають – організатори шоу розповіли “Про Заходу”.

“Ідея започаткувати в Ужгороді “Mad head” з'явилася у нас рівно рік тому – у грудні минулого року. Тоді ми вперше почули про цю нову розвагу і познайомилися з кураторами гри в Україні. Річ у тім, що “Mead head” є міжнародною грою, яка координується з одного центру. Вигадали її кілька веселих хлопців у Вільнюсі. Звідти гра розходиться по всьому світу. Завдання кожного разу інші, їх вигадують автори гри, розсилаючи їх усім організаторам. У кожному місті може бути лише один представник “Mad head”. Ми зайняли цю нішу в Ужгороді, а наші колеги – вже й в інших містах. Наприклад, наш друг Валерій Матейко, котрий наразі проживає в Угорщині, проводить “Mad head” для української діаспори в Будапешті. А Тудор Кілару готується незабаром організувати гру для українців у Лондоні”, – розповідає Віталій Тороні.

У чому ж полягає секрет всесвітньої популярності “Mad head”? Ужгородські організатори гри вважають, що це – прекрасна альтернатива барам і вечірнім посиденькам з пивом. Інтелектуальний відпочинок поступово стає модним, а “Mad head” здатен повністю заповнити цю нішу, бо поєднує в собі азарт, веселощі і можливість розкрити розум. Разом із тим у грі немає обмежень за віком, для участі у ній не треба бути професором і нудно сидіти над складними запитаннями, як у якомусь “Що? Де? Коли?”. Саме тому організатори запрошують на гру як сімейні команди з дітьми, так і студентів, і літніх людей – одним словом, будь-кого, хто хоче весело і азартно провести час.

Участь у “Mad head” є платною, адже організаторам ігор на місцях потрібно сплачувати франшизу авторам проекту, орендувати приміщення, закупити деякі матеріали, які використовуються під час гри тощо. Команда-переможець отримує можливість безкоштовно брати участь у наступній грі, але також її учасникам дарують символічні призи. Тобто, у “Mad head” грають не задля виграшу, а задля самого процесу. А він, як розповідають, учасники, настільки захопливий, що кожен, хто брав участь хоча би раз, потім неодмінно приходив знову.

Першу гру Віталій Тороні та Олександр Свергун провели влітку цього року на новій ужгородській відпочинковій локації “FMK Парк культур”. “Ми вірили, що в Ужгороді є достатня кількість людей, кому сподобається це шоу, але все одно дуже нервували, бо раніше ніколи не бачили, як проводять цю гру інші, – згадує Віталій. – З Харкова до нас приїхала координатор “Mad head” в Україні, котра дуже допомогла з підготовкою, скеровувала і підтримувала нас. Багато нам допоміг і власний багатий досвід ведучих масових заходів, тож ми інтуїтивно зробили все правильно. Хоча зараз помічаємо, що зовсім по-іншому проводимо ігри. Стиль наш із Сашею змінився, став із розважального більш азартно-жорстким”.

Якщо на першу гру “Mad head” в Ужгороді зареєструвалися 16 команд, то в останній на цей час брали участь вже 25, тобто приблизно 200 учасників. Зараз за зимову локацію організатори обрали ресторанну залу готелю “Емігрант”. Там же 7 грудня відбудеться вже п'ята гра “Mad head” в Ужгороді, у якій учасників, як очікують хлопці, буде ще більше. Команди у нас реєструються дуже різні, приходять грати як квн-ники, так і футболісти ФК “Минай”. Останні, до слова, показали себе під час гри дуже добре, хоч і не виграли зрештою. Новим учасникам Віталій Тороні радить формувати свою команду так, аби в ній були дуже різносторонні учасники: спортсмени, музиканти, математики, філологи тощо – тоді вірогідність виграти, звісно, підвищиться в рази.

Але, як ми вже казали, суть гри не в тому, аби стати в ній переможцем, а в тому, аби розважитися. Наприклад, у неабиякі веселощі зазвичай перетворюється конкурс “Хенд-мейд”, коли кожній команді дають однаковий набір предметів, а вони мають змайструвати з них щось креативне. Загалом кожна гра триває близько 3-4 годин, але за азартом і веселощами цього, як правило, не помічаєш. Організатори обіцяють найближчим часом провести перший “Mad head” у Мукачеві, одна наразі поки не готові назвати точної дати першої гри. У будь-якому разі, хлопці сподіваються, що традиція проведення інтелектуального відпочинку на Закарпатті приживеться, і “Mad head” полюблять ще більше людей. Вони ж готові працювати для цього і надалі.

“Про Захід”         

Про Захід