Директор аеропорту «Ужгород» розповів, що потрібно, аби летовище повноцінно запрацювало

Опубліковано:

Сьогодні, 27-го листопада, в Ужгороді директора ЗОКП “Міжнародний аеропорт Ужгород” Євген Гапоненко розповів про те, яка зараз ситуація з роботою аеропорту та, що потрібно для його повноцінної роботи.

“Наразі ми обслуговуємо чартери, але для повноцінної робот необхідно отримати спеціальний дозвіл для польотів по приборам, а також укласти договір із словаками. Європейський аудит для наших диспетчерів неминучий. Проводити сертифікацію будуть спеціалісти з Європи і вона займе певний час, близько 3 місяців.

Аеропорт це складний інженерно-технічний комплекс навігаційного, наземного обладнання та спецмашин. Все обладнання в аеропорту – радянських часів і застаріло у всіх сенсах, тобто потребує заміни. Для модернізації наразі потрібно близько 100 мільйонів. 

Окрім того, два покоління авіаційних фахівців вже втрачене. Треба готувати нове покоління”, – зауважив директор.

Очільник аеропорту також відзначив, що вже втрачається час для його розвитку: “Оскільки в країні почалися зміни в позитивний бік, розвиваються аеропорти, а ми втрачаємо час. Для успішного розвитку аеропорту треба консолідувати всі зусилля. Наше завдання запустити аеропорт. Ужгородський аеропорт є один із найперспективнішим із регіональних аеропортів в країні. Але йому необхідна політична і фінансова підтримка”.

Два рейси вдень вже буде покривати поточні розходи – неважливо який це буде рейс, головне, аби літак заплатив збір аеропорту.

Євген Гапоненко запросив представників готельного бізнесу, турфірм і місцевих підприємців на 4 грудня в 16.00 на зустріч в аеропорту для того, аби поділитися ідеями щодо розвитку аеропорту. 

Днями ужгородський аеропорт відзначає своє 72-річчя. З 2016 року аеропорт не має регулярних рейсів.

“Про Захід”

Про Захід