Як сьогодні у Львові відзначатимуть День Гідності і Свободи (Програма)

Опубліковано:

Сьогодні, 21 листопада, Львів вшановує пам'ять Героїв Революції гідності та відзначає День Гідності і Свободи. Сьогодні з цієї нагоди в місті відбудеться чимало заходів. Також на адміністративних будівлях розміщені синьо-жовті прапори. 

Зокрема, о 11.30 год у парку “Знесіння” заплановане відкриття пам'ятного знаку на місці криївки головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича, повідомляє “Форпост”.

О 15.00 год відбудеться покладання квітів та запалення лампадок на могилах осіб, що загинули під час Революції Гідності: генерала С. Кульчицького та полковника А.  Соколенка, борців за волю України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища. На цьому ж полі відбудеться чин панахиди.

О 16.00 год розпочнуться заходи біля пам'ятника Тарасові Шевченкові. Заплановане проведення екуменічної молитви за Україну та її захисників за участю керівників єпархій церков, громадське віче та мистецька програма “Пісні-символи Майдану”, присвячена Героям Революції Гідності з презентацією спогадів про Героїв Небесної Сотні, підняття в небо білих ліхтариків з ангелами як символів Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, в усіх школах міста сьогодні відбудеться перший урок на тему “Пізнай свободу! Захищай свободу! Твори свободу…”, а о 9.00 год. – спільне виконання Державного гімну України, пошанування хвилиною мовчання загиблих Героїв. У СЗШ № 27 м. Львова імені героя Небесної Сотні Юрія Вербицького другий рік поспіль відбуватиметься патріотичний мистецький фестиваль “Пам'ятаймо про наших героїв, що за волю поклали безцінне життя!”.

Про Захід