На Волині арештували очільника банди шахраїв, яка робила лучан безхатьками

Опубліковано:

Через 9 років після оголошення в розшук волинським правоохоронцям вдалося затримати 46-річного організатора банди, яка у 2006-2008 роках займалася шахрайськими оборудками.

Зловмисники привласнювали і продавали помешкання лучан, переважно незаможних громадян, які не мали достатньо засобів для існування, зловживали алкоголем чи мали розлади психіки, інформує “ЗІК”.

Увійшовши в довіру до власників житла, злочинці їх зазвичай споювали, хитрістю і погрозами забирали або викрадали в них документи на помешкання, не гребували і підробкою та використанням підроблених документів. Опісля, заволодівши житлом, продавали його, залишаючи екс-власників безхатьками.

Таким чином зловмисники заволоділи п'ятьма квартирами і вчинили замах на заволодіння ще трьома.

Вироки щодо трьох членів цієї організованої злочинної групи давно набули законної сили. Усі вони відбувають або уже і відбули призначене судом покарання.

Організатор же ОЗГ довгий час перебував у розшуку. Після пред'явлення йому обвинувачення за півтора десятка статей Кримінального кодексу України він з січня 2009 року переховувався від слідства та суду.

А 26 травня 2015 р. окружний суддя Лондона видав ордер на арешт зловмисника, однак екстрадиційний арешт не був виконаний у зв'язку із переховуванням розшукуваного від компетентних органів Британії.

Затримали його на Волині та уже взяли під варту, тож уникнути відповідальності за скоєне 9 років тому чоловікові вже не вдасться. 

Про Захід