71-річний буковинський фізик отримав учительського “Нобеля” України

Опубліковано:

Пауль Пшеничка переміг в національній премії Global Teacher Prize Ukraine, відомої як “Нобелівська” премія для вчителів. Фізик-новатор отримав 100 тисяч гривень, а також – разом з п'ятіркою фіналістів – рік безкоштовного підвищення кваліфікації і поїздку на Global Education and Skills Forum 2018 у Дубай, де назвуть ім'я кращого вчителя світу.

Урочиста церемонія нагородження з червоною доріжкою, врученням призу глядацьких симпатій та святковим концертом відбулася 7 жовтня в театрі імені Франка, повідомляє “Фокус”.

Найстарший учасник премії Пауль Пшеничка став найкращим учителем країни, вигравши у 630 вчителів, які подавалися на нагороду.

Уже 47 років Пауль Пшеничка викладає фізику і астрономію, в цілому він вивчив понад 4000 дітей. У 1991 році Пшеничка створив для обдарованих дітей наукове товариство “Квазар”, простір для командної роботи, вільний від класів, оцінок та іспитів. 55 членів “Квазара” взяли участь в 115 конференціях, турнірах, олімпіадах і конкурсах і реалізували понад 150 дослідницьких проектів. У вільний час Пауль ходить в гори, пише підручники, виступає на TEDx і міжнародних конференціях.

Переможцем народного голосування на сайті ТСН, в якому взяли участь понад 700 тисяч осіб з усіх регіонів України, став також Пауль Пшеничка. Тому, крім головного призу, він також отримав поїздку в Естонію для вивчення прогресивних педагогічних методик і знайомства з системою освіти країни.

Про Захід