Завод «JABIL» запросив на день відритих дверей студентів з усієї України (Фото)

Опубліковано:

На одному з найпотужніших підприємств Закарпаття, а саме ужгородському заводі “JABIL” минулої суботи відбувся День відкритих дверей.  Взяти участь у заході організатори запросили студентів з усієї України. Всього ж до Ужгорода на два дні завітали 94 студенти з Києва, Харкова, Львова, Тернополя, Кременчука, Сум, Кривого Рогу, Житомира тощо.

Головною ідеєю цього заходу було не лише зламати стереотипи молоді про завод, як брудне і безперспективне місце роботи, а показати студентам виробництво за найвищими світовими стандартами, а також запросити найактивніших з них приєднатися до великого колективу корпорації “JABIL”. Сьогодні ужгородський завод корпорації активно розвивається, збільшує обсяги виробництва і планує розширятися, тому підприємству дуже потрібні молоді фахівці технічних спеціальностей, а також талановиті економісти. Саме студентів цих спеціальностей під час ознайомчих відвідин українських вищих навчальних закладів і запрошували працівники заводу “JABIL” відвідати день відкритих дверей. Організатори оплатили студентам переїзд, проживання і харчування в Ужгороді, а також підготували цікаву дводенну програму.

У суботу зранку молодь вже чекали на підприємстві. Після сніданку студентів вітав заступник директора ужгородського заводу Сергій Карцев, котрий розповів про корпорацію “JABIL”, 105 її заводів по всьому світу, продукцію, команду працівників та плани на майбутнє. За його словами, вже за два роки поруч із вже існуючим заводом зведуть ще один, таким чином збільшивши загальну потужність підприємства удвічі. Всього на заводі працюватиме близько 5 тисяч осіб, що дозволить йому вийти у беззаперечні лідери за обсягами виробництва на Закарпатті. Саме тому вже зараз “JABIL” пропонує цілеспрямованій молоді задуматися над тим, аби скористатися програмою стажування, яка вже третій рік поспіль працює на заводі. Ця програма дозволяє молоді без досвіду роботи пройти оплачуване стажування з курсом професійних тренінгів, безкоштовним вивченням англійської мови, привабливим соціальним пакетом, в який входить безкоштовне харчування та транспортування до місця роботи.

Лише цього року на участь у програмі стажування молоді люди подали 250 заявок, з них 40 вже відібрали для подальшого етапу. На підприємстві кажуть: навіть якщо після завершення стажування молода людина зрозуміє, що не хоче, або не може працювати у цій сфері, отримані знання і досвід роботи у команді, яка працює у найпрогресивніших умовах, дозволить їй у майбутньому отримати будь-яку роботу. Цікаво, що трирічний досвід діяльності програми стажування показує, що більшість стажерів все ж залишаються працювати у команді “JABIL” далі. Залучати ж нових стажерів заводу якраз і допомагають такі заходи, як день відкритих дверей.

Студенти справді були вражені побаченим на заводі, особливо після екскурсії виробництвом. Для майбутніх інженерів вона була більш орієнтованою на технологічні моменти, економістам та метрологам провели ознайомчу екскурсію. Відгуки були різними: когось дуже зацікавило, що на заводі працює так багато жінок, інші були вражені технічним прогресом, треті – комфортними умовами для роботи. Одним словом, організаторам таки вдалося зруйнувати міф про завод, як про брудне, нудне і безперспективне місце роботи.

Після екскурсії молоді запропонували взяти участь у навчанні з бережливого виробництва і навчанні за спеціальностями. Майбутніх інженерів навчали налаштовувати обладнання і тестувати продукцію, а з економістами пропрацьовували усі тонкощі ланцюжків поставок. Після таких практичних майстер-класів студентів запросили на підсумкову зустріч, де вони мали змогу задати організаторам заходу питання і отримати на них вичерпні відповіді. А наступного дня молоді подарували вільний день в Ужгороді – аби вони побачили, у якому гарному місті проживатимуть, якщо наважаться таки спробувати себе у програмі стажування і подальшій роботі у світовій команді “JABIL”. До слова, чимало хто зі студентів вже на початку першого дня був упевнений, що буде подавати заявку на стажування. Молодим інженерам з КПІ ім.Сікорського, до прикладу, так сподобалося виробництво, що вони без тіні сумніву заявили: щойно завершать навчання в інституті, одразу приїдуть до Ужгорода.

“Про Захід”

Про Захід