На Львівщині викрили підприємця, який намагався удвічі зменшити обов’язкові митні платежі

Опубліковано:

Так, нещодавно на митну територію України через пункт пропуску “Рава-Руська – Гребенне” транспортним засобом ввезено кухонний глазурований посуд,  виготовлений з кам'яної кераміки вагою майже 3,6 тис. кг та вартістю понад 13 тис. євро. Згідно з товаросупровідними  документами відправником товару є одна з польських компаній, а отримувачем – приватне торгово-виробниче мале підприємство в м. Стрий Львівської області.

З метою перевірки зазначеної зовнішньоекономічної операції скеровано запити до польської компанії відправника та компанії-декларанта. З відповідей встановлено, що товаросупровідні документи, подані до митного контролю в Україні, є відмінними від документів, оформлених митними органами Республіки Польщі, в частині опису переміщуваного товару та коду товару. Так, відповідно до отриманих документів встановлено, що на митну територію України переміщували фарфор столовий, за який треба сплатити 10% мита, а не 5%, як задекларовано.

Отже, керівник приватного підприємства з метою зменшення сплати до бюджету України сум обов'язкових платежів (мита) організував переміщення товарів з приховуванням від митного контролю з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товару. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Справу скерують до суду.

Про Захід