На Волині бойова авіація ЗСУ провела бомбардування (Відео, Фото)

Опубліковано:
Якихось 10 хвилин тому цей бомбардувальник СУ-24 М злетів у небо з військового аеродрому Луцька. За легендою навчань літак-розвідник вивчить обстановку в умовному районі бойових дій та повернеться на місце дислокації. Через певний проміжок часу до виконання бойових завдань приступають інші екіпажі бомбардувальників та навчально-бойових альбатросів L39, – повідомляє“Телевізійний центр Ковель”.
 
– “В рамках зазначених навчань практично всі бойові частини повітряних сил були підняті по бойовій тривозі для перевірки їхньої спроможності виконувати завдання за призначенням. Завдання виконували екіпажі бомбардувальної авіації по визначених мішенях на зазначеному полігоні…”, – каже керівник прес-центру командування повітряних сил Роман Юрчило.
  
Професійну майстерність на авіаційному полігоні “Повурськ” відточували як досвідчені пілоти, так і курсанти Харківського національного університету повітряних сил.
– “Льотчики, які виконують завдання, мають достатній досвід участі в АТО на сході України. 
Сьогодні авіація не застосовується, натомість екіпажі винищувальної (бойової) авіації виконують визначені завдання в системі заходів бойового чергування.”
  
Окрім відпрацювання бойових навичок значну увагу організатори приділили і питанням безпеки місцевого населення. Інформаційний супровід навчань здійснювала група цивільно-військового співробітництва.
 
– “Група побувала в усіх населених пунктах, які знаходяться в безпосередній близькості від полігону. Здійснено оповіщення, роздача інформаційних матеріалів щодо мети та завдань авіаційного навчання. Також були зібрання у місцевих школах, під час яких школярам старших класів доведено мету та завдання навчань, розповідалось про заходи безпеки під час застосування бойової авіації”, – зазначає т.в.о. начальника групи цивільно-військового співробітництва командування повітряних сил Сергій Молчанов.
  
Окрім авіації в стратегічних командно-штабних навчаннях “Непохитна стійкість 2017” задіяли майже всі види ЗСУ, інформує “Про Ковель”.
 

Про Захід