В УжНУ вже зараховано більше 2,5 тисяч студентів

Опубліковано:

11 серпня, відбулося чергове засідання Приймальної комісії Ужгородського національного університету. Головними питаннями порядку денного стали: зарахування на навчання вступників, які виконали вимоги до зарахування, переведення на вакантні місця держзамовлення тих студентів, що можуть на це претендувати, і початок другого етапу прийому документів – на заочну форму бакалаврату і в магістратуру, який стартує з понеділка, 14 серпня.

 Насамперед Приймальна комісія проголосувала за зарахування на навчання в магістратурі абітурієнтів, котрі вступили на місця державного замовлення. Також сьогодні видано перший наказ про зарахування на бакалаврат (магістратуру – для медичних спеціальностей) вступників на базі повної загальної середньої освіти, котрі навчатимуться за кошти фізичних та юридичних осіб. Станом на сьогодні контракти уклали 1222 студенти.

Розглянула Приймальна комісія і питання про переведення на вакантні місця держзамовлення. Як наголосив ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка, ті вступники, що претендують на переведення на вакантні місця державного замовлення, мають до 17 серпня подати документи. Передбачається переведення вступників пільгових категорій на всіх спеціальностях, а також студентів природничих, технічних та інших спеціальностей (додаток № 4) – відповідно до цьогорічних Умов прийому. Сьогодні ж наказом ректора переведено на навчання за держзамовленням тих вступників, які зараховані на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб на основі повної загальної середньої освіти, та мають спеціальні умови на здобуття вищої освіти за державним замовленням та за рахунок цільових пільгових державних кредитів, передбачені абзацами п'ятим – восьмим пункту 3.5 Правил прийому, незалежно від конкурсного бала.

Володимир Смоланка також повідомив, що станом на 11 серпня на денну форму навчання на базі повної загальної середньої освіти університет уже має на 20 зарахованих вступників більше, ніж торік. А загалом до УжНУ на початок другої декади серпня вже зараховано понад дві з половиною тисячі студентів.

Утім, вступна кампанія триває. З понеділка, 14 серпня, розпочинається другий етап подачі заяв та документів на навчання за заочною формою бакалаврату та в магістратурі. Кінцеві підсумки вступної кампанії можна буде підбити наприкінці серпня. 

Інформаційно-видавничий центр

Про Захід