На «гарячу лінію» Львівської митниці надійшло 288 звернень

Опубліковано:

У січні-червні 2017 року на “гарячу лінію” Львівської митниці ДФС надійшло 288 звернень – усі заяви (клопотання), що на 56 звернень менше, ніж у аналогічному періоді минулого року (у січні-червні 2016 року – 344 звернення). Зокрема, у червні надійшло 39 звернень.

Переважна кількість звернень (195 заяв (клопотань)) стосувались питань надання роз'яснень (консультацій) законодавства України з питань державної митної справи щодо порядку переміщення через митний кордон України товарів, транспортних засобів комерційного призначення, валютних цінностей, правил здійснення митних формальностей тощо (зокрема, у червні – 26 звернень). Інші звернення стосувались затримок в митному оформленні (28 звернень, у червні – 5 звернень), відмови у митному оформленні чи пропуску через митний кордон України товарів, транспортних засобів комерційного призначення (22 звернення, у червні – 3 звернення), черг у пунктах пропуску (20 звернень, у червні – 2 звернення), щодо ПМП (14 звернень, у червні – 1 звернення) та 9 звернень щодо порядку роботи Львівської митниці ДФС та її структурних підрозділів (у червні 2 звернення).

Також громадяни звертались з приводу роботи окремих структурних підрозділів митниці, зокрема, щодо оформлення міжнародних поштових відправлень. Звернення щодо черг в пунктах пропуску, відмови у пропуску чи митному оформленні доводились до керівників відповідних структурних підрозділів для вжиття відповідних заходів реагування.

В усіх випадках громадянам надано вичерпні роз'яснення – консультації щодо практичного використання окремих норм законодавства України з питань державної митної справи відповідно до Митного кодексу України, а також з приводу порушених ними питань та щодо вжитих митницею заходів за результатами опрацювання їх звернень.

Нагадуємо громадянам та представникам суб'єктів господарювання: при виникненні проблемних питань під час перетину кордону та митного оформлення, а також неправомірних дій з боку працівників Львівської митниці ДФС телефонуйте за номером (032)258-99-69. Телефон “гарячої лінії” Львівської митниці ДФС працює цілодобово.

Про Захід