На Закарпатті пройшов перший мисливський фестиваль (Фото)

Опубліковано:
У селі Шаланки на Виноградівщині 29 липня відбулося свято “День мисливця”.
 
Про це інформує Пресслужба ЗОУЛМГ.
 
Свято вийшло міжнеародним, оскільки участь у ньому взяли
гості з Німеччини, Чехії, Угорщини, Словаччини та Румунії.
 
Полювання на Закарпатті має давнє коріння і багаті традиції і є нероздільна частиною способу життя.
 
Начищений ріг, відпрасований мисливський костюм. За звіром винуватці свята та лісові господарники відправляються при параді.
 
“Мій батько був мисливець, мій дід, мій прадід – теж. Це тут сімейна традиція”, – говорить головний мисливствознавець ДП “Брустурянське ЛМГ” Василь Костяк.
 
На торговельних прилавках – все, чим багаті навколишні ліси: шовдарь, паштет, мед, вурда та бриндзя. Тут усе натуральне і корисне. Розкуповують в момент. Опудало і трофеї – теж показують колорит мисливського свята. А ось серед цікавинок – тут можна дізнатися й рецепт мисливської піджарки з дичини і абсолютно безкоштовно для всіх продегустувати бограч з декількох видів м'яса та поласувати соліннями.
 
Програма свята була насиченою: це і виставки мисливських собак і мисливської зброї, і розважальні заходи для всіх бажаючих. Настрій всім створювали танцювальний колектив “Бліц”, який просто запалив публіку, музичний колектив “Гудацька тайстра”, солісти – Володимир Боршош та Іванка Білак.
 
Мисливці наголошують, що полювати треба чесно і кожен, хто піде в ліс незаконно, буде покараний відповідно до букви закону. Були й змагання, де мисливці, жителі села Шаланки, і співробітники лісових і лісомисливських господарств продемонстрували свою завзятість, вправність і спритність у стрільбі з лука, впізнаванні звіра по хутру та сліду, а також ряд цікавих конкурсів для самих маленьких.
 
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ
 
 
 
Про Захід