Військовослужбовці відновлюють лінії електропередачі Михайлівка-Лисичанськ

Опубліковано:

Групою ЦВС штабу ОТУ “Луганськ” поблизу населеного пункту Золоте здійснюється координація проведення ремонтно-відновлювальних робіт на лінії електропередачі Михайлівка-Лисичанськ, яка була пошкоджена декілька тижнів тому внаслідок обстрілів території терористичними бандформуваннями. Це призвело до знеструмлення прилеглих населених пунктів, ускладнення і так не легкого життя місцевого населення в “сірій” зоні, зокрема постачання водою та приготування їжі. 

Інженерні підрозділи ЗС України ретельно обстежили територію щодо виявлення вибухонебезпечних предметів та убезпечення проведення робіт. 

Як повідомив заступник головного інженера відокремленого підрозділу “Бахмутські магістральні електричні мережі” Олександр Федоров, ремонтна бригада Попаснянської РЕС виконує завдання з відновлення повітряних ліній передач, зокрема здійснює заміну залізобетонної опори ЛЕП та відновлення проводів. До кінця тижня планується завершення робіт і підключення самої ЛЕП до електропостачання, відновлення магістрального електричного зв'язку між підстанціями Михайлівка і Лисичанськ. 

На даний час відновлено електропостачання до населеного пункту Золоте-4, інші роботи продовжуються в штатному режимі.

Українська сторона робить все можливе для поліпшення умов проживання населення у “сірій” зоні, іноді навіть ризикуючи власним життям і здоров'ям.

Про Захід