Нові шляхи та механізми розвитку ромських громад (Фото)

Опубліковано:

Вчора, 22 червня, в приміщенні Мукачівської районної державної адміністрації відбулась розширена робоча зустріч представників Правозахисного фонду “Розвиток”, МФ “Відродження” з головою РДА та головами сільських рад Мукачівського району при яких створені органи ромського самоврядування.

Головною метою зустрічі було обговорення нових реальних шляхів та механізмів розвитку ромських громад в Мукачівському районі за допомогою спільної роботи Мережі організацій працюючих в сфері розвитку ромського самоврядування та представників місцевої і державної влади.

Під час зустрічі Виконавча директорка Правозахисного фонду “Розвиток” Наталія Козир, яка є радником голови Мукачівської РДА з питань міжнаціональних відносин та захисту прав національних меншин презентувала результати успішно реалізованого проекту “Розширення можливостей ромських громад Мукачівського району в процесах прийняття рішень на місцевому рівні”, який впроваджувався Правозахисним фондом “Розвиток” за підтримки МФ “Відродження”, Ромської програмної ініціативи у 2016-2017р.

Було також обговорено концепцію нового проекту щодо розвитку ромських громад, в якому будуть приймати активну участь всі представники управлінь Мукачівської РДА та представники сільських рад Мукачівського району.

Голови сільських рад с.Павшино, с.Чомонин та с.Великі Лучки висказали готовність приймати участь в спів фінансуванні наступного проекту направленого на покращення умов соціальної інфраструктури ромських поселень.

Після офіційної частини, представники МФ “Відродження” спільно с представниками Правозахисного фонду “Розвиток” відвідали ромське поселення в с.Великі Лучки, в якому зустрілися з представниками ромського самоврядування з Мукачівського району. Голови органів самоорганізацій ромських громад розповіли про свою роботу та успіхи в управлінні своїми громадами правовим шляхом, де з початку створення органів самоорганізацій всі рішення в ромських поселення спочатку обговорюються зі всією громадою і потім приймається колективне рішення за участю всіх сторін.

Учасники розширеної робочої зустрічі:

Представники МФ “Відродження”.

– Євген БИСТРИЦЬКИЙ, виконавчий директор МФ “Відродження”

– Ольга ЖМУРКО, директор Ромської програмної ініціативи МФ “Відродження”

– Олексій ОРЛОВСЬКИЙ, директор Програмної ініціативи “Демократична практика” МФ “Відродження”

– Эскендер БАРИЕВ, голова Міжпрограмної   експертної ради Ромської програмної ініціативи МФ “Відродження”. Голова Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджіліса.

Представники Мукачівської районної державної адміністрації

– Сергій ГАЙДАЙ, голова Мукачівської районної державної адміністрації

– Олександр БОГІВ, заступник голови Мукачівської районної державної адміністрації

– Олександр Немйо, начальник управління соціального захисту населення Мукачівської районної державної адміністрації

Представники сільрад, при яких створені органи самоорганізації ромських громад

– Вікторія КІЗМАН, голова Павшинської сільської ради

– Тибор БАКША, голова Чомонинської сільської ради

­– Ярослав ЧОП, голова Великолучківської сільської ради

Представник партнерської ромської громадської організації, який буде впроваджувати досвід ромського самоврядування в ромських поселеннях Харківської області

– Миколай БУРЛУЦЬКИЙ, голова ОДМО “Чачимо”, м. Харьків.

Представники Правозахисного фонду “Розвиток”.

– Олег ГРИГОР'ЄВ, голова правління

– Наталія КОЗИР, виконавчий директор (Радник голови Мукачівської РДА з питань міжнаціональних відносин та захисту прав національних меншин)

Прес-центр Правозахисного фонду “Розвиток”

Про Захід