Ужгородську Набережну “зодягають” у вишиванку

Опубліковано:





 Сьогодні, 1 листопада, в Ужгороді містяни почали малювати асфальт на найдовшій в Європі липовій алеї в українську вишиванку. Над вишивкою на асфальті працюватимуть два дні. Молоді активісти запланували поєднати нею два мости – транспортний і пішохідний.

Як повідомила репортер ZIK-Стрім Вікторія Жуйко-Сабо, ужгородська вишиванка на асфальті матиме біло-червоно-чорне забарвлення. Організатор акції студентка Наталія розповіла, що цей проект в місті реалізовують в рамках загальноукраїнської акції “Об'єднай Україну вишивкою”.

“Ужгород долучається до акції, ми вирішили реалізувати проект “Вишиванка для миру”. Цим ми показуємо, що Україна єдина, ми всі маємо спільну мету і на знак цього прикрашаємо своє місто”, – зазначила Наталія.

Через прохолодну погоду робота з розмалювання вишиванки затягується, організатори запрошують містян долучатись до акції, приносити з собою крейду, пігмент, клей ПВА та пензлі.

Як відомо, липова алея в Ужгороді є найдовшою в Європі. Тут ростуть різні сорти лип, тому в місті майже місяць квітне вся набережна Незалежності. Сьогодні довжина алеї сягає 2 км 200 метрів. Помилуватися нею в період цвітіння дерев з'їжджаються туристи з усієї Європи.

zik.ua


Про Захід