З початку року закарпатські митники виявили понад 1300 порушень митних правил

Опубліковано:

Протягом п'яти місяців 2017 року підрозділи Закарпатської митниці ДФС виявили 1323 порушення митних правил. Вартість предметів правопорушень становить 15,5 млн грн. Зауважимо, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість справ про порушення митних правил збільшилась на 29%, а вартість предметів правопорушень – на 25%.

Здебільшого порушниками митних правил виступали фізичні особи. Стосовно юридичних осіб, то у січні-травні 2017 року зафіксовано 79 митних правопорушень на загальну суму 5,8 млн грн.

Крім того, за результатами проведених заходів у січні-травні 2017 року, митники виявили 107 злочинів. Також за цей час запроваджено 6 справ про порушення митних правил, у яких предметом правопорушення були – зброя, частини до зброї, боєприпаси, спеціальні засоби захисту. Зокрема, працівники митниці вилучили 1 пістолет “Форт”, 195 набоїв до травматичної мисливської зброї.

Сума штрафів, які наклала Закарпатська митниця ДФС на правопорушників – понад 9,2 млн грн. Минулоріч сума за аналогічний період – більше 5,3 млн грн. Зауважимо, що від початку року стягнуто штрафів на суму понад 1,4 млн грн.

Варто зазначити, що до суду з початку року для розгляду та прийняття рішення передано 361 справу про порушення митних правил, у яких вартість предметів правопорушень склала 16,5 млн грн. Також конфісковано товару на 4,1 млн грн та накладено штрафів на суму 2,9 млн грн.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід