Мера Чопа на поруки хоче взяти народний депутат (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні, 13-го червня, в Апеляційному судді Закарпатської області відбувається розгляд справи підозрюваного в корупції мера Чопа Валерія Самардака.

Наразі виступив народний депутат Роберт Горват, який повідомив, що хоче заявити особисту поруку за Самардака. Наступним виступив голова ОДА Геннадій Москаль, який почав з фрази про те, що якщо немає голосу, то нічого йти в прокуратуру. Вочевидь, натякаючи на неголосний виступ представника прокуратури. Втім, головуючий суддя знову наголосив, що в разі порушення процедури судового розгляду, виведе всіх із залу.

Після чого Геннадій Москаль перейшов до виступу по суті: “Це чисто політичне замовлення попереднього мера. А такий розмір застави обумовлений тим, що знали про матеріальне становище Самардака”. Також голова ОДА оприлюднив інформацію про підприємця Нікуліна, в якого Самардак начебто вимагав хабара. Назвав його “торпедою”, тобто підставною особою для виконання таких провокацій. “30 раз його використовували для дачі хабарів, в основному лікарів, тільки на території нашої області”, – заявив голова ОДА.

Також Г. Москаль наголосив, що Нікулін – громадянин Росії, не має постійного місця проживання і начебто винен гроші банку. З його слів Нікулін з 2009 року не заплатив жодної копійки податку, не має майна. “Штатна “торпеда” на Тернопільську, Львівську, Закарпатську область”, – підсумував керівник області.

В. Самардак у виступів наголосив, що це політичне замовлення і спланована провокація. У свою чергу прокуратура відзначила, що зважаючи на попередні виступи та заяви, вважає, що може буде змінений розмір застави у сторону зменшення, або змінений запобіжний захід. Наразі суд пішов до нарадчої кімнати. Ухвалу винесуть о 13.00.

“Про Захід”

Про Захід