Чеські рятувальники побували на Хустщині

Опубліковано:

Традиційно вручили своїм хустським колегам у подарунок плаваючу мотопомпу, повідомляє У ДСНС України в Закарпатській області.

Вчора, 8 червня, делегація з Краю Височина Чеської Республіки, яка перебуває на Закарпатті з 6 червня, завітала до Хустського міськрайонного відділу та 10-ї державної пожежно-рятувальної частини. До цього гості побували в Рахівському та Тячівському районах.

За традицією, начальник Управління УДНС України в Закарпатській області Роман Гудак ознайомив іноземних колег з роботою хустських рятувальників та розповів про їх буденну роботу. Окрім цього для гостей провели екскурсію територією пожежної частини та адмінбудівлі міськрайонного відділу, тож гості мали змогу оглянути пожежно-рятувальну техніку, спорядження та обладнання, яке знаходиться на озброєнні у вогнеборців. Також поважні гості побували в Хустський районній державній адміністрації.

Далі відбулось урочисте вручення подарунків від чеських колег. Для боротьби із надзвичайними ситуаціями рятувальникам 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст було вручено плаваючу мотопомпу. Завдяки останній рятувальники зможуть забезпечити безперебійну подачу води на місцевості, де ускладнений під'їзд пожежної техніки до вододжерел.

Після цього Ян Сламечка – член Представництва Краю Височина, заступник голови об'єднання добровільних пожежників Чехії, Сілезії та Морвавії, голова комісії з безпеки та староста Крайового товариства пожежників Краю Височина вручив начальнику Управління ДСНС України у Закарпатській області Роману Гудаку медаль “За міжнародну співпрацю” ІІ ступеню та подякував за теплий прийом і тісну співпрацю, яка триває з 2015 року між закарпатськими та чеськими рятувальниками. Окрім того, він запросив відвідати пожежних Краю Височина восени цього року та дізнатись про їхню роботу й досвід боротьби із надзвичайними подіями та пожежами.

У свою чергу Роман Васильович також вручив Яну Сламечці медаль “За плідну співпрацю” та запевнив, що дружба рятувальників обох країн триватиме і надалі.

 
 

 

Про Захід