У міськраді Ужгорода провели громадські слухання

Опубліковано:

Громадські слухання з обговорення назв вулиць, провулків, площ міста, приведених до єдиного уніфікованого порядку найменування, відбулися напередодні в Ужгородській міській раді.

Керуючий справами виконкому Олена Макара повідомила, що відповідно до розпорядження міського голови Богдана Андріїва було створено робочу групу, яка впродовж кількох місяців займалася уніфікацією назв вулиць міста. Кожну назву проаналізували та дослідили, у результаті члени робочої групи сформували свої рекомендації, які оприлюднені на сайті міської ради, де бажаючі можуть з ними ознайомитися.

Наголошувалося, що ні в якому разі не йдеться про перейменування вулиць, а тільки про впорядкування назв. Наприклад, однією із рекомендацій є написання назв вулиць, названих чиїмсь ім'ям, повністю, тобто писати повністю ім'я, а не ініціали перед прізвищем – не І.Франка, а Івана Франка і т.п.

Під час роботи, крім граматичних помилок та розбіжностей у назвах, виявили також велику кількість вулиць, провулків, що йменуються однаково – їх буде рекомендовано до перейменування.

У зв'язку з цим, враховуючи рекомендації робочої групи щодо уніфікації назв вулиць в Ужгороді, буде підготовлено проект рішення на розгляд сесії міської ради. Зазначалося також, що такі зміни для громадян міста не несуть ніяких матеріальних витрат чи зобов'язань переоформлювати документи.

Про Захід