В Ужгороді стартує виставка “Архітектура Ужгорода: Австро-Угорська доба”

Опубліковано:

Сьогодні, 2 червня, о 17.00 в історико-культурному комплексі “Совине гніздо” розпочнеться виставка “Архітектура Ужгорода: Австро-Угорська доба” – пріквел до виставок “Міжвоєнна архітектура Ужгорода (1919-1939)”, яка відкрилася в “Совиному гнізді” 15 жовтня 2016-го року та виставки-флешмобу “Врятувати “Ужгород”, яка відбулася 1 червня 2017-го на вулиці Волошина.

Архітектура австро-угорської доби в Ужгороді — така близька і така невідома. Що ми знаємо про будівлі, повз які ходимо щодня? Коли вони побудовані? В яких архітектурних стилях? Хто їхні автори? Які відмінності між архітектурою Ужгорода та архітектурою, скажімо, Львова? Що спільного між будівлею Парламенту Угорщини в Будапешті та ортодоксальною синагогою в Ужгороді? На ці та інші питання покликана дати відповіді виставка, присвячена архітектурі 1867–1918-х років.

Двоє відомих дослідників ужгородської спадщини – Олег Олашин та Ліна Дегтярьова,
три місяці невтомних досліджень, сотні прочитаних статей на 4-х мовах, 24 детально вивчені об'єкти, і все це для того, щоби розповісти вам найцікавіші подробиці про будівлі, а з ними і життя Ужгорода в кінці XIX – початку XX століття.

Про Захід