СБУ підтвердило затримання чопського мера-корупціонера

Опубліковано:

Співробітники Служби безпеки України, Нацполіції та прокуратури під час спільної операції викрили на хабарі мера одного з міст Закарпаття, чиновника міськради та місцевого депутата, повідомляє прес-центр СБ України. Раніше про це резонансне затримання повідомив на своїй сторінці в ФБ Юрій Луценко, Генпрокурор України.
Як вже повідомляв ПроЗахід, міський голова разом з начальником одного з відділів за посередництва депутата міськради зорганізували корупційну схему із виділення в оренду бізнесменам земельних ділянок. Співробітниками спецслужби задокументувано, як зловмисники вимагали три тисячі доларів США від підприємця за гарантоване надання землі для розміщення трьох торгових точок. Додатково у триста доларів вони оцінили видачу дозвілів на встановлення споруд.
Оперативники СБ України спільно з управлінням захисту економіки Нацполіції та обласною прокуратурою “взяли” депутата поблизу міської ради під час отримання частини хабара. Одночасно правоохоронці затримали мера та його підлеглого.
У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, затриманим оголошено про підозру у скоєнні злочину. 

Посадовцям загрожує покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна, інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Наразі тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Про Захід