У замку Сент-Міклош триває фестиваль «Срібний Татош» (фото)

Опубліковано:

Шостий міжнародний фестиваль середньовічної культури “Срібний Татош” сьогодні стартував у замку Сент-Міклош в селі Чинадієво. На нього з'їхалася рекордна кількість учасників, організатори ж підготували справді дуже цікаву і насичену програму.

Все почалося о 12.00 виходом усіх лицарів на центральне ристалище та дуже гучним вистрілом пушки від каноніра фестивалю Софії. Далі слідували масові бої лицарів бугурти, в яких зійшлися учасники всіх клубів історичної реконструкції, представлених на фестивалі. Після видовищних боїв глядачі мали змогу побачити лицарський турнір, в якому клуби змагалися трійками своїх найкращих бійців. Приємно, що у цьому турнірі переможцем став закарпатський “Орден святого Миколая”, резиденцією якого якраз і є замок Сент-Міклош. Перемогу наших хлопців в останньому бою виборов командир ужгородської сержантерії “Ордену…” Роберт Чабіна.

Потім дійство продовжилося чудовим кінним виступом львівського клубу “Каретний двір”. Дівчата на розкішних конях торійської породи продемонстрували складні і злагоджені рухи, чим викликали шалену бурю овацій. Затим гостів фестивалю розважали білоруси з гурту “Irdorath” та угорці з гурту “Hollóének Hungarica”.Обидва колективи показали, як запально може звучати середньовічна музика.

Також на території замку можна поїсти середньовічної їжі, постріляти з лука, розважити дітей на дитячій локації, подивитися на табори учасників, відтворені в стилі середньовіччя, переодягнутися у старовинний одяг, відвідати екскурсію замком тощо. Далі на гостей фесту також чекає багато цікавого. Незабаром там почнеться концерт, на якому окрім вже згаданих гуртів виступлять закарпатці “Чаламада”. Завтра ж на усіх любителів лицарства чекає другий день фесту, під час якого, зокрема, на фінальний боях лицарського турніру оберуть найкращих бійців “Срібного Татоша”.      

Про Захід

 

Про Захід