Серед переможців книжкового рейтингу України «Книжка року-2016» – закарпатці

Опубліковано:

Стали відомі переможці одного з найпрестижніших книжкових рейтингів України – “Книжка року-2016”. Серед переможців є і видання закарпатців – Олександра Гавроша, Мирослава Дочинця, Оксани Луцишиної та краєзнавча книга “Видавництва Олександри Гаркуші”.

 Кращими серед краєзнавчої, туристичної літератури у номінації “Візитівка” стали книги “Видавництва Олександри Гаркуші” – Флоріан Заплетал “Дерев'яні церкви Закарпаття” та “Міста і села Закарпаття”.

 У трійку кращих увійшла ще одна книга цього видавництва – “Легенди Срібної Русі” Олександра Гавроша. Це видання посіло третє місце серед 66 творів для школярів середніх класів у номінації “Дитяче свято”. Попереду тільки “Шалахмонеси” Григорія Фальковича та “Гаррі Поттер і філософський камінь. Велике ілюстроване видання” Дж.К.Ролінг. До слова, книга “Легенди Срібної Русі” стала кращою дитячою книгою у конкурсі “Книга на Миколая” та на фестивалі “Книга-фест-2016”.

У номінації “Красне письменство” одними з кращих стали двоє закарпатських прозаїків: Оксана Луцишина з  романом “Любовне життя” та Мирослав Дочинець з книгою “Мафтей. Книга написана сухим пером”.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА.

Про Захід