Федерація футболу Ужгородського району визнана кращою в Україні

Опубліковано:

11 лютого в сесійному залі Ужгородської районної ради відбулася звітно-виборна конференція федерації футболу Ужгородського району.
Делегати та запрошені підвели підсумок роботи за період із 2012 по 2016 роки. Присутні в залі хвилиною мовчання вшанували пам'ять відомих у футболі району людей, які пішли із життя.

Голова федерації футболу Ужгородщини Олександр Роман прозвітував про виконану роботу. Олександр Федорович був не багатослівним, але районному футболу справді є чим пишатися. Сьогодні на обласному рівні район представляють шість команд у дорослому футболі (ФК “Минай”, ФК “Середнє” – вища ліга, ФК “Вітязь”, ФК “Баранинці”, ФК “Сокіл”, ФК “Невицький замок” – І ліга), які здобули золоті та бронзові медалі. Три команди району виступають у ДЮФЛ Закарпаття. Проводиться чемпіонат і першість району з футболу серед дорослих та юнаків, кілька великих міжнародних дитячих турнірів із футболу.

За останні кілька років збудовано стадіони в Середньому, Баранинцях, будується – в Минаї. Ведеться реконструкція спортивних споруд у Концові та Невицькому. У цьому році розпочнеться реконструкція стадіонів у В.Лазах, Р.Комарівцях і, скоріше за все, в В.Геївцях. Це не мало, але зупинятися не можна. Тему розвитку дитячо-юнацького футболу та покращення інфраструктури слід продовжувати. Стадіони району повинні стати місцем відпочинку мешканців сіл Ужгородщини.
Олександр Роман зачитав звернення Федерації футболу району до голови Ужгородської районної ради Руслана Чорнака стосовно допомоги у створенні в районі команди-учасниці чемпіонату ДЮФЛ України І ліги.
Відзначив Олександр Федорович і ветеранський футбол. Тут справді вагомі успіхи. ФК “Поступ” (Коритняни) у віковій групі +60 вибороли звання чемпіонів України, а команда вікової групи +55 здобула бронзові медалі чемпіонату. За вагомі досягнення ФК “Поступ” Олександр Роман вручив президенту клубу Емілу Грицище Подяку, а голова райради Руслан Чорнак – комплект ігрової форми. Олександр Роман відзначив тісну співпрацю федерації футболу району з владою Ужгородщини, яка значно допомагає футболу. Він подякував усім присутнім за велику допомогу в розвитку футболу в регіоні.
Про роботу комітетів прозвітували голови Віктор Пребуш, Крістіна Шитєв, Іван Брилинський, Владислав Ленчик, Еміл Грицище. Учасників Конференції привітав голова райради Руслан Чорнак, який відзначив значну роль футболу в житті громад. Руслан Васильович із порозумінням віднісся до проблем футболу району (а це інфраструктура футбольних об'єктів, арбітраж), які є найболючішими на даний час. Він пообіцяв підтримку влади в реконструкції стадіонів, а також допомогу в підготовці корпусу арбітрів.
Член Виконкому ФФЗ Степан Селменський відзначив значний прогрес у роботі Федерації футболу району за останні роки. Значні покращення є в розбудові інфраструктури, дитячо-юнацькому й ветеранському футболі, але поруч із тим є недоліки, які федерація футболу району визнає і шукає шляхи їх виправлення. Футбол Ужгородщини по праву вважається одним із кращих на Закарпатті. Від імені Федерації футболу Закарпаття Степан Селменський вручив Свідоцтво Федерації футболу України про визнання Федерації футболу Ужгородського р-ну кращою в Україні, а також Подяку Віктору Пребушу за розбудову футболу в краї.
Делегати конференції одноголосно підтримали кандидатуру Івана Ковача на посаду голову Федерації футболу Ужгородщини. Іван Ковач, який багато років був заступником голови Федерації футболу району, подякував за довіру і пообіцяв докласти максимум зусиль, щоб футбол району й надалі залишався одним із кращих у нашому краї. Заступниками голови федерації футболу району обрано Олександра Романа та Василя Хмельницького.

Прес-служба Ужгородської районної ради

Про Захід