14 лютого в Ужгороді одружиться рекордна кількість пар

Опубліковано:

Станом на 8 лютого вже близько 20 пар подали відповідну заяву про намір укласти шлюб.

Такі дані Прозаходу повідомили у відділ реєстрації актів цивільного стану по місту Ужгород. В установі зазначили, що кількість заяв може і збільшитися, адже тепер, для того аби одружитися, не треба чекати місяць, зробити завдяки пілотним проектам це можна навіть за добу. Головне, зазначають в установі, аби всі охочі побратися дійсно прийшли цього дня до РАЦСу.

Якщо усі прийдуть, то можемо сміливо говорити про новий рекорд. Останні роки ажіотаж навколо дати 14 лютого теж був відчутний, ставали на рушничок щастя в середньому по 10 пар.  Цьому сприяла і традиція святкувати День закоханих, і зелене світло на святкування у церковних календарях.

Серед тих, хто одружився 14 лютого, є відома в Ужгороді родина Геннадія та Ольги Донецьких. Цьогоріч пара святкуватиме 20 років подружнього життя.  Прозахід поцікавився, як виникла ідея зіграти весілля цього дня, і що б відомі ужгородці порадили молодятам.  

“Ми не підлаштовувалися під цю дату спеціально, у той час в Україні День закоханих ще не святкували. Свято підлаштувалося під нас. Це була звичайна п'ятниця” – розповіла Ольга Донецька.

“Я б порадила не намагатися перевиховати та підлаштувати під себе половинку, нічого  не вийде. Любити і приймати обранця таким, як він є, дозволяти йому чи їй помилятися, прощати… Не ставити надто високих вимог, інакше через певний час ми не впізнаємо того, кому віддали своє серце, та розчаруємося. Також завжди сідати за стіл перемовин і всі питання вирішувати разом ( від найпростіших до глобальних). Необхідно слухати і чути одне одного, тільки так, монолог у сім'ї неприпустимий. І просто любити, незалежно від віку, змін у зовнішності, падінь чи злетів. Просто прийняти рішення: люблю, і це назавжди. Тоді все вдасться!” – радить молодятам Ольга.

Прозахід вітає родину Донецьких та усіх, хто став чи планує стати на рушничок щастя 14 лютого. І нагадує, що головне не дата, головне любов. Кохайте і будьте коханими!

Вікторія Жуйко, спеціально для Прозаходу    

Про Захід