Як у Луцьку прощалися з міським головою (Фото)

Опубліковано:

Поховали Миколу Романюка, який з 2010 року був луцьким міським головою, у рідному селі Золочівка на Рівненщині

Сотні лучан прийшли віддати останню шану передчасно померлому міському голові Луцька Миколі Романюку. Прощання із градоначальником відбулося 5 лютого, повідомляє "4влада". 

Відспівування померлого міського голови відбулося у Кафедральному соборі Святої Трійці. Очолив чин поховання митрополит Луцький і Волинський Михаїл

Віддати останню шану Миколі Романюку прийшло усе найвище керівництво області та міста: голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова Волиньради Ігор Палиця, їхні заступники, усі заступники міського голови Луцька та секретар ради, інші чиновники із Луцької міськради та облдержадміністрації. 

Також на похорон приїхали мери Ковеля Олег Кіндер, Нововолинська – Віктор Сапожніков, мери Львова Андрій Садовий та Рівного – Володимир Хомко, нинішні і колишні народні депутати, голови районних державних адміністрацій, керівники територіальних органів влади. 

У центрі – голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, справа від нього – перший заступник міського голови Луцька Тарас Яковлев та заступник мера Андрій Киця, зліва – керуючий справами виконкому Луцькради Юрій Вербич.

БІЛЬШЕ ФОТО У ФОТОГАЛЕРЕЇ: Луцьк попрощався із міським головою Миколою Романюком (147 фото)

Митрополит Михаїл розповів, що був знайомий з Миколою Романюком з 2004-го року. 

– З того часу я його пам`ятаю як керівника “ПриватБанку”, пізніше губернатора, міського голову. Згадую про нього лише з доброї сторони. Людина була досить близька до церкви, це був глибоковіруючий чоловік, завжди відвідував богослужіння, – каже митрополит Михаїл. – Він завжди думав про місто, хотів тут щось змінити на краще. Найменше він належав сім`ї. Ми дуже часто з ним зустрічалися вечорами, бо він був довго на роботі. Це була 11-та вечора, він йшов з роботи і ми з ним зустрічалися перед собором і говорили про церковні справи. 

Керівник Волинської єпархії УПЦ КП закликав подякувати міському голові за все добре, що він зробив для міста. 

– Ми дякуємо за дороги, за дитсадки, за тверде стояння під час Революції Гідності. Подякуємо йому через молитву, через нашу пам`ять. Він любив усіх, я це знаю, бо вів із ним духовні бесіди. Він був першим секретарем обкому комсомолу і став глибоко віруючою людиною. Велику людину проводжаємо, великого трудівника. Буде інший міський голова, оберемо, таке життя. Але такого – не буде, – зазначає митрополит Михаїл у своїй проповіді. 

Після відспівування тіло Миколи Романюка перенесли до приміщення Волинського обласного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, де із покійним мала змогу попрощатися громада. 

Після прощання Миколу Романюка поховали у його рідному селі Золочівка на Рівненщині. 

Нагадаємо, останнім часом мер Луцька важко хворів. 31 січня йому стало зле, його госпіталізували в реанімацію Луцької міської клінічної лікарні. Через кілька днів, 3 лютого, він помер

Про Захід